diumenge, 6 de juliol de 2008

Per terra, mar i àire

Aquest és el centrisme del "nou" PP, el PP de Rajoy, el PP que ha fet fora Acebes, Zaplana i tota aquella banda de terroristes de la retòrica, però que malgrat els esforços per fer veure el contrari, manté el mateix esperit d'aleshores:
Em feia gràcia sentir amics, coneguts o tertulians dir que Rajoy no era com Aznar, que era una altra cosa. Rajoy em sembla tan repugnant i perillós com Aznar. L'única diferència és que aquest últim ja va demostrar (de sobra!) fins on podia arribar, mentre que l'altre porta posada la pell de bè amb l'esperança d'enganyar prou gent per poder arribar a la Moncloa. Quan hi arribi, la moderació passarà a formar part del seu passat, sense cap mena de dubte.
Segueix l'ofensiva espanyolista, per terra, mar i àire. La cosa, francament, s'està posant lletja. I no només pels catalans, sinó per la pròpia convivència entre catalans i espanyols.

ENGLISH version
The Spanish right-wing nationalist Partido Popular (Popular Party) is, once again, trying to destroy anything that disturbs their work to achieve a Castillian Spain. In this case, co-oficial languages like Catalan are a nuisace for them. As long as Catalan is spoken only at home, as long as Catalans do not aspire to use the language of Catalonia in every field of daily life, they are ok with it (of course, just because they should not openly say that they'd love to put an end to its history). But this is not the way things go: Catalans want to use their own language with the same normality that Castilians use their. This does not please the Spanish nationalists, and therefore they put all possible preassure, to try to make Catalan (and Basque, and Galician) disappear.
The ad in this post has been designed by the Partido Popular ("Today the world speaks Spanish", it says), with the aim for attacking the normal development of Catalan in Catalonia. Once again, the Partido Popular uses the language issue to divide the Spaniards and bring confusion. Where's the sense of responsibility gone? I've got no answer to that. Noone has.

8 comentaris:

Trina Milan ha dit...

Al congrès del psoe d'aquest cap de setmana s'ha fet esmena per donar suport al procés d'immersió lingüística de Catalunya..a veure si aplaquen els ànims, el que em preocupa és que sigui un caramel per desprès denegar la nova financiació...
salut

Anònim ha dit...

L'entusiasme del mitjans europeus per la "roja" sembla que no té límits. Pel que diuen, "la selección" fa miracles veritables, talment un aparició divina que salva Espanya in extremis. Segons els auto-anomenats experts en qüestions ibèriques, la "roja" ha reeixit a imposar l'espanyolitat arreu del territori de l'estat, amb molta més eficàcia que no pas les dictadures successives de Primo de Rivera, el paio que va prohibir el català i de pas també les migdiades, i naturalment el seu aprenent de carnisser colonial, el "generalísimo".

La FAV de Barcelona tanmateix dóna una versió dels fets molt llunyana dels panegírics confegits pels corresponsals analfabets de la premsa europea que tanquen els ulls davant l'orgia espanyolista que va muntar la ultradreta a BCN:

http://favb.cat/node/427

Veient el pa (de molt mal pair..) que hi donen, suposo que cap mitjà alemany se n'haurà fet ressó, d'això, per molt d'"esquerres" que sigui...

Sara Maria ha dit...

I la Caballé, que diu que es española?

Deric ha dit...

però sempre són ells els que ataquen primer, si no ens volen, que ens idependitzin ja d'una vegada!
No som nosaltres qui volem la independència, són ells que no ens volen en un Estat que hauria de ser plurinacional i pluricultural.

Ferran Porta ha dit...

Trina és la història de les nostres relacions amb els governs espanyols: ara "cedeixen" per aquí, ara apreten per allà...

David molta pedagogia és el que hem de fer els que vivim fora, a veure si a base d'explicar-los com són les coses de debò a l'estat espanyol...

Sara Maria això no ho havia escoltat... però no m'estranya, malgrat que ho hauria de fer :-(

Deric ni més ni menys!

enric ha dit...

Qui va ser que li va llençar una bandera espanyola al Nadal quan va guanyar Wimbledon? encara que després la guardés amb certa vergonya. I qui li va donar instruccions per anar a saludar al principito i la fulana?
Ho tenen ben organitzat aquests veïns, no com nosaltres.

Ferran Porta ha dit...

Això de la bandera no ho sabia, Enric. Vaja, ni la salutació als Borbons. En fi, "detalls" a banda, tot indica que ens trobem en plea ofensiva neoespanyolista, que vol dir anticatalana/antibasca i anti tot el que no sigui ejpañó.

Organitzem-nos o ho tenim magre.

zel ha dit...

Ho tenim magre, ferran, por tierra, mar, aire, per la vena, pels mitjans, pels bits, l'aire vibra espanyolisme... Cal educar els petitons...Petonets!