diumenge, 29 de juny de 2008

ZP buit (ZP vacío)

Zapatero és el president espanyol més buit des de la reinstauració de la democràcia. Maneres amables, darrera de les quals no hi ha res. Forma sense fons. Continent sense contingut. No seré jo qui lloï el seu antecessor, ni l'antecessor d'aquell, però pel que fa als missatges que surten de La Moncloa, a Espanya han anat a menys des del 1982. Pels catalans, el problema és que les decisions dels presidents espanyols, avui per avui, ens toquen de ple. La buidor de ZP és la buidor de les competències que l'estat es reserva per Catalunya: l'economia en majúscules, les grans infrastructures, gran part de la representativitat davant la resta del món, ... Ser, en definitiva.
Un diari proPSOE publica avui una entrevista amb el pitjor president que ha tingut Espanya en els últims 30 anys. Un cop més, Zapatero deixa ben clar que per ser president de govern, si més no a Espanya, no cal tenir sentit de la coherència ni estar preparat. Dona respostes ridícules a situacions que li plantegen els periodistes. Un exemple:

Preg.: El hecho de que, por vez primera, se diga en un texto legal que alguien puede estar detenido hasta 18 meses sin haber cometido ningún delito, ¿no es un desastre para la tradición democrática europea?
Resp.: No es un desastre, es un avance. A mí me hubiera gustado que el límite de tiempo fuera menor, que hubiera más garantías jurisdiccionales, sí, claro, pero no puede decirse que sea un desastre.


Parlen de la directiva europea de retorn d'immigrants. No calen comentaris a la resposta del Sr. Zapatero. D'exemples d'aquest nivell n'hi ha desenes al llarg de l'entrevista. Res més lluny de la meva intenció que fer publicitat a aquest diari, però si voleu entendre què vull dir quan parlo d'un Zapatero buit, llegiu-vos l'entrevista (per internet, així no llenceu l'euro i pico que deu costar el diari).

Empty Zapatero (ENGLISH version once again not available. Sorry, I'm a bit busy!)

5 comentaris:

Trina Milan ha dit...

Ferran,
com heu vist el partit de l'Eurocopa aqui a Berlin?...jo he rebut sms d'amics alemanys felitant-me...aqui a Catalunya es viu un sentiment ambivalent; amb sentiment de frustració i de dubtes identitaris...salut

Kostas ha dit...

Ferran, discrepo, sense ànims de defensar a ningú ( i menys a aquest senyor després de llegir el que ha dit) crec que el pitjor president ha estat Aznar i amb diferència. S'ha de fer molt malament per igualar la gestió de l'Aznar.
Salut

Ferran ha dit...

Trina La veritat és que la selecció espanyola va fer un bon partit, diumenge. Amics alemanys i també els mitjans de comunicació estaven d'acord: Espanya va guanyar i s'ho mereixia...

Kostas creu-me: si hi ha un polític que em faci venir vomitera és Aznar i tota aquella troupe. Però noi, què vols que et digui, tot i repugnar-me em fa l'efecte que com a president va ser menys nefast (parlo en termes generals) que l'actual.

Kostas ha dit...

Una guerra ja ho diu tot Ferran, tenint en compte això ja no es pot comparar res més. Són presidents que van jugar en divisions diferents.
Salutacions post eurocoperes.

enric ha dit...

Jo estic d’acord amb el Kostas que el pitjor de tots ha estat l’Aznar. El Felipe ens va ensarronar de valent també. I aquest ZP és un autèntic actor. No perd els papers quasi mai i va enredant a Déu i sa mare.
L’únic que va aconseguir l’”ansar”, involuntàriament clar, és que pugés l’independentisme català. És que quan em paro a pensar... aquest tio a fet de molt grosses.
A més a més, o és un malalt, per les coses que ha fet i les que fa encara ara, o bé té unes consignes a complir a un nivell més elevat que se’ns escapa.