divendres, 27 de juny de 2008

Perquè després diguin que esport i política no van de la mà...

Aquesta és una mostra de com s'entén la democràcia i el dret a la lliure opinió a les espanyes. Faig un cut & paste de l'article que publica E-notícies sobre l'insult del cap d'esports de la COPE a Puigcercós, per haver dit que no vol que Espanya guanyi l'Eurocopa. Jo tampoc no ho vull; sort que el tal Abellán no em coneix...

El jefe de deportes de la Cope califica Puigcercós de "gilipollas"
José Antonio Abellán se indigna porque no quiere que gane España

José Antonio Abellán, jefe de deportes de la cadena Cope y presentador del programa El Tirachinas, considera que Joan Puigcercós i Iñigo Urkullu son "imbeciles", "payasos" y "gilipollas" por no desear que la selección española gane la Eurocopa. Abellán, en uno de sus programas, puso un corte de voz del presidente de ERC en el que aseguraba que ya que Cataluña no juega la máxima competición europea quería que la ganara Turquía. Por su parte, la selección favorita del presidente del PNB, según confesó es Rusia. La respuesta de Abellán en antena fue la siguiente: "Como yo estoy más caliente que un cenicero de un bingo... pero que dos gilipollas de este calibre, que dos imbéciles de este tamaño tengan la oportunidad de decir semejantes idioteces para que cualquier niño de bien con una cabeza virginal y moldeable las escuche, pues mire usted, esto ni es democracia ni es libertad ni es nada". "Y no es una descalificación cuando les llamo imbéciles o gilipollas, gilipollas, a los dos. Es una calificación. No puedo llamarles de otra manera, mi vocabulario no recoge menos iriente que gilipollas o imbécil a estos dos elementos que yo mañana, si me los encontrara en la calle, hombre un llavero no, que podría hacerles daño, pero un huevo sí les tiraba. Hay que ser imbécil, que salgan estos dos payasos diciendo "Turquía", "Rusia"...gilipollas, es que de verdad...", añadió.

Si voleu, cliqueu aquí i podreu escoltar el fragment de la veu del propi Sr. Abellán. Espero que Puigcercós i Urkullu facin el més assenyat, que és no respondre Abellán i el portin als tribunals.

(Post inspirat en un altre de l'Espai D)

And they will say that sports and politics are not linked...
This is the story: the Spanish national football (soccer) team has reached the final of the Eurocup, and will play against Germany. A Catalan polititian, named Joan Puigcercós, recently said that he did not support the Spanish team but the Turkish. I must say I do not support the Spanish team either, for political reasons, which would be a bit long to explain here...
After Mr. Puigcercós expressed his opinion, which was nothing else but to be respected, a journalist from a Spanish radio station, COPE, insulted Mr. Puigcercós repeatedly in his program. He called the Catalan polititian an "asshole" and a "jerk" for not supporting the Spanish team.
I cannot imagine a German journalist insulting somebody in this way. I simply can't, because such a thing could not happen here. And probably anywhere in the whole EU. This radio station, COPE, is supported by the Catholic church, and another of its journalists was recently condemned by a Spanish court to pay 36.000,00 € to another polititian for also insulting and offending him.

11 comentaris:

Dani R. ha dit...

Eis! Com tradueixes "gilipolles" i "imbeciles" a l'alemany?

Va pajaru l'Abellán aquest

Oscar 7m76 ha dit...

Desgraciadament política i esport van de la mà, però no hi haurien d'anar, està clar.

David ha dit...

Y a los que nos consideramos catalanes y españoles en catalunya, cuando se nos tacha de fachas....que opinas de ello?
Vaya por delante que no estoy de acuerdo en que se insulte a nadie, bajo ningun concepto.

Un saludo.

http://sentimientoperico.blogspot.com
http://ciudadano-rebelde.blogspot.com

Ferran ha dit...

Dani, fa poc comentava al Berlin Chronicles que, a Alemanya, de "paraulotes" i insults, pocs. Un cas com la COPE, on es posa de volta i mitja tothom amb qui no combreguen, amb insults i desqualificacions, és impensable aquí dalt. Impensable. No li donarien suport ni tan sols "els seus", per entendre'ns.

Oscar, tens raó, però mentre un campionat el juguin equips o persones, darrera dels quals hi ha una bandera, la que sigui, esport i política seguiran anant de la mà. És a dir, sempre.

David, sé a qué te refieres pero, en cualquier caso, no tiene nada que ver con mi comentario. También se insulta a los catalanes con lo de "polacos", o rácanos, o.... Y a los vascos cuando se les llama terroristas!. Y a los andaluces cuando se les califica de vagos. Y... etc etc etc. Mucha gente insulta en Catalunya y en España con la misma facilidad con la que come o duerme.

Pero en el caso de la COPE, como sería en el caso de cualquier medio de comunicación, además de lamentable es intolerable. Los medios tienen una función social que no es precisamente la de levantar bajas pasiones mediante la descalificación y el insulto.

¿Y sabes qué resulta más lamentable que los propios insultos? Que haya millones de personas que los escuchan y los justifican. Visto en perspectiva no-Ibérica, lo que pasa en España es, en este sentido, inaudito.

Saludos.

zel ha dit...

Calla calla, que l'he sentit avui a cat ràdio, en l'alguna pregunta més i de poc mossego...són bojos aquests gals....

Kostas ha dit...

Tot això som?
Catxis i jo que pensava que jo era bona persona i et ve algú inteligent que t'ho desmenteix.

Puji ha dit...

Serà que la COPE no desvirga caps de nen a diari!

enric ha dit...

Una ràdio del bisbat i dient aquestes coses. Que n'opina el roco d'aquest llenguatge tant poc catòlic?
És normal, totes les nacions veïnes es tenen un cert odi. En el fons tota aquesta gent que ens insulta i menteix constantment sobre Catalunya i els catalans ens estan fent un favor. Ens estan excloent d’Espanya constantment i no es donen compte.

sergi m. ha dit...

Esport i política carn i ungla, cul i merda, no es pot fer res i preparem-nos per quan tinguem la nostra selecció nacional amb possibilitats d'enfrontar-se a la espanyola...
He sentit a Rac1 les declaracions d'aquest paio i s'assemblen molt a les de barra d'alguns bars.

Ferran ha dit...

La Cope aquesta, estupiditzant els milions de persones que se'ls escolten amb devoció i, al mateix temps, fent que molts més milions es qüestionin encara més el paper de l'església catòlica que la finança. No crec que fos creada amb aquestes finalitats, així que algú hauria d'explicar com han caigut tan baix.

Kostas ha dit...

Per refiar-se de l'esglesia catòlica, jo no ho faig ni ho faré mai ni amb aquesta ni amb d'altre.
Salut