dimarts, 24 de juny de 2008

Contaminació oficial

(Carta enviada, avui, a algún mitjà de comunicació català)

Cada cop que viatjo a Barcelona i agafo el metro em trobo amb el mateix: contaminació (acústica) permesa per l'ajuntament, on incomprensiblement hi governa un partit "eco-sostenible". Com és possible que el govern de la ciutat sigui el primer a fomentar la contaminació (acústica) a les andanes del metro? Què cal fer perquè algún responsable de la Casa Gran expliqui als usuaris perquè és obligatori escoltar anuncis, notícies, música mentre s'espera el tren? No ho entenc. No ho entendria en cap cas, però considerant que IC-V governa a Barcelona, encara ho entenc menys. Els senyors d'Iniciativa deuen saber que la contaminació no es pateix només pel nas, els ulls o la pell... També es pateix a través de l'oïda. I causa nervis. I estrès. No entenen a l'ajuntament que, en els temps dels "mp", qui vol música, notícies o publicitat la pot escoltar, sense problema i en privat, quan vol? Que deixin els monitors, si volen, però perquè no utilitzen subtítols i fora problema? Així funciona a Berlin (entre desenes d'altres ciutats), on fins i tot alguns vagons del metro tenen monitors (no només les andanes), però en cap cas se sent una mosca. Espero una resposta de l'ajuntament. O millor, directament un comunicat informant a partir de quin moment treuran el maleït sò i deixaran només els subtítols. Gràcies.

English version, soon available. Stay tuned! :)

3 comentaris:

Trina Milan ha dit...

Ferran,
tens tota la raó, fa poc vaig estar a Munich i tot era silenciòs...i aquí a la mínima tens el soroll institucionalitzat..
Per cert, t'he enllaçat al meu blogroll, amb el teu permís..
salutacions cordials

Ferran Porta ha dit...

És terrible el tema del soroll al nostre país, Trini. No entenc com no se n'adonen, els polítics. És un fenòmen que, n'estic convençut, contribueix en gran part a que la gent estigui irascible i de mala llet.
Permís concedit, és clar, i t'enllaço jo al Berlin Chronicles.
Salut!

Sara Maria ha dit...

Tens tota la raó, jo estic cansada de dir a algun company de seient que baixi el volum de la música que escolta amb auriculars... No tinc per que aguantar el pom pom pom...