diumenge, 13 d’abril de 2008

Polònia o Catalunya?

Foto: EFE

"És el primer govern de la història d'Espanya en el qual existeix un ministeri d'Igualtat, que encapçala la dona més jove de l'executiu, el primer en el què una dona es fa càrrec de la cartera de Defensa i el primer en el què hi ha més dones que homes". Són paraules del president del govern espanyol un cop donada a conèixer la composició del seu nou executiu. Li ha faltat acabar la frase dient alguna cosa com: "... i el primer en què una inepta integral repeteix càrrec. És la meva forma de fer públic el que penso de Catalunya i els seus problemes d'infrastructures".
D'acord que els "polacs" deuen estar encantats, amb això de la Maleni, però des d'un punt de vista seriós mantenir-la al capdavant del ministeri de Foment és tota una boutade. La seva ratificació és LA mostra, així, en majúscules, del que pensa Zapatero de Catalunya i alguns dels seus problemes més greus (rodalies, aeroport de Barcelona, alta velocitat...). Si al llarg de l'anterior legislatura la màscara de ZP va anar caient de forma paulatina, la present comença amb el president espanyol sortint a la palestra a pèl, con dos cojones, porque yo lo valgo! No només se la bufa el tema "Catalunya", és que ni tan sols li fa angúnia demostrar-ho. No està de més recordar que al capdavant del Congrés espanyol hi ha posat el Sr. Bono que, en qüestions territorials, igual que és membre del PSOE podria ser-ho del PP o del partit de la Rosa Díez. Ara, mantenir la Sra. Alvarez com a responsable del ministeri que gestiona les infrastructures és la màxima expressió del cashondeo. Afortunadament visc 1.700 km al nord dels Pirineus, així que la ferum de tot plegat només m'arriba d'esquitllada, via internet. No sé què n'han dit, d'això de la Sra. Alvarez, els del PSOE de Catalunya. Em jugo les garrofes, però, que continuen "fardant" de la influència que tenen sobre el PSOE d'Espanya. Amics del PSOE català, si tanta influència teniu després "d'haver contribuït de forma clara a la victòria socialista del 9 de març", ¿com és que hi ha tants ministres catalans ara... com fa tres mesos? I sobretot, ¿com és que Foment continua en mans de la inepta de la Sra. Alvarez i no se n'ha traspassat la responsabilitat, posem per cas, a un membre del vostre partit? Aquest sí que és un ministeri important pels interessos del nostre país, i no Defensa!
Afegitó d'última hora: les preguntes són retòriques, perquè la resposta la tenen els propis catalans des del vespre del 9.3.2008: el PSOE sap que en té prou de treure, poc abans de cada procés electoral, el fantasma del PP (compte, Caputxeta, que vindrà el llop!!) perquè milers de milers de catalans els votin a ells. Per tant, ¿perquè hauria d'arriscar-se a "desagradar" a les Espanyes, per exemple semblant pro-Catalunya, si l'amor dels catalans és incondicional? Em fot sentir-ho així, però com a poble sóm patètics.
English version
The president of the Spanish government, José Luis Rodríguez Zapatero, who was reelected after his Socialist Party won the elections one month ago, informed yesterday who will be the ministers of his second term in office. To the surprise of most Catalans (and very probably also many Spaniards), he decided that the person in charge of the Infrastructures Ministry will not be substituted. Her name, Magdalena Alvarez, was on the papers almost every day in the past months. Her ministry, and therefore herself, is responsible for the train service, for example, which has been repeatedly malfunctioning within the past maaany months. A crap service, something hard to believe. Not only thousands of workers have been arriving late to work and back home, for weeks; also the fast train line has suffered indescriptible delays and technical problems in its way to Barcelona. Not to talk about the tiny airport which, far from being a first-class facility for a city like Barcelona, is still a third-class infrastructure.
So, this disaster-woman will be, once again, responsible for such an important ministry. Which proves, with no trace of doubt, that president Zapatero doesn't care at all about Catalonia and the problems that the country has been facing lately... and will have to face, undoubtfully and unfortunatelly.

24 comentaris:

miq ha dit...

Jo no ho podria haver plasmat millor. Un gol més del president Zapatero cap a una classe política catalana sense cap mena d'influència, ni nord, ni plans A... ni plans B; i cap a un electorat que fa riure i que li fan soroll amb el coco “que ve el PP” i li plantifiquen una ZPastanaga al davant i apa, som-hi.

Tenim el que ens mereixem. I la sortida, que només n'hi ha una, d'Espanya és "la sortida"... i la paraula en si ja ho diu tot.

Comença per Indepen i acaba per dència.

merike ha dit...

Allò explica per què era aquesta estació de ferrocarril tota buida el
darrer any, setmana santa:-)

Photo: Railway station | SPAIN: BARCELONA NIGHT album | Merike | Fotki.com

Edu ha dit...

Sí, en ZP ha començat la legislatura marcant-nos gols per tots costats. Lo de la Maleni i en Bono és penós.

I què hi fot la Chacon a Defensa???

No entenc res.

Salut!

Josep Lluís ha dit...

Com més anem, més poc valem...

Sese ha dit...

La continuïtat de Magdalena Alvarez és un insult als catalans.
De què seveix que el psc arrasi a Catalunya i permeti la majoria quasi absoluta si 1)no ho tenen en compte a Madriz i 2) el psc sembla que estigui fent un gir cap a allà on interessa al psoe (on és l'antic catalanisme del psc)

Apa, a reveure

Puji ha dit...

Ja us ho vaig dir que millor que guanyés el PP.

Sara Maria ha dit...

Ben dit, si senyor! A part, jo em pregunto per què el nou ministeri per la igualtat?
No m'agrada gens la política que es fa aqui per la igualtat. Quan vaig al metge al CAP em pregunto si la metgessa que m'aten hi es per cobrir el cupo de dones o per que realment val...
A Suècia ho van fer ben diferent, quan s'ha de cobrir una plaça, al final del procés de selecció, a iguals condicions dels candidast es tria la dona. Però primer ha de demostrar que val.
Potser és que sóc missògena.

juditH Estradé ha dit...

M'has tret les paraules de la boca. Moltes dones, molta igualtat i a casa de la gent normal els mateixos problemes de sempre.

Sylvie ha dit...

Doncs si hi és es per que a Catalunya se'l va votar, i molt... Fa vergonya tot plegat. I estic amb la Sara Maria (noia ultimament coincidim molt no!? ;-) )
Jo no vull que em donin una feina per ser dona, el que no vull és que no me la donin per ser-ho!

Ferran ha dit...

Miq l'estratègia de la por al PP ja la va utilitzar el PSOE de Catalunya en les últimes "autonòmiques". Em va semblar penós. Però quan vaig veure que per les estatals hi tornaven em va semblar repugnant. Vale que el PP fot fàstic, però que els teus arguments polítics siguin "ui, quina por que fan aquells" és d'un nivell polític zero.

Ai, merike ara no sé que dir-te. Potser sí?

edu, aquesta és una altra que trobo increïble: la Sra. Chacón de ministra de Defensa i tothom rient la gràcia perquè és "la primera mujer al cargo de este ministerio". Però vejam, ¿estan tots sonats o què els passa? La Chacón deu saber tant del tema com sabia el Bono, per exemple. Però que la posin perquè és chachi piruli tenir una ministrA de Defensa...!

Josep Lluís no sé com mantenir l'optimisme. Ja no sé com fer-m'ho.

Sese l'antic catalanisme del PSOE de Catalunya està en el mateix estat que el seu antic representant: chungo (ho dic amb tot el respecte cap a l'expresident, del poc salvable de la cúpula del PSOE Catalunya).

Osti, puji, sí que és veritat i sí que, durant un temps, també jo ho pensava. Ara, que veure als imbècils del PP a la Moncloa, altre cop...
Hòstia, nens, jo passo de tornar a Barcelona. Quina merda de panorama!

Sara Maria he pensat el mateix que tu!!! (però no ho he dit perquè no volia allargar-me més)

Judith és el que té la política de cara a la galeria. Ara bona part de l'Espanya "progre" estarà encantada amb una ministrA de Defensa... mentre el 100% de les dones seguiran cobrant menys que els homes, fent les mateixes feines. Hola? Seny??

Ei Syl la teva última frase la trobo excel·lent. De debò, resumeix perfectament l'estat de la qüestió.

Bona setmana a tots, gràcies per les vostres aportacions... i respireu fons!

Charlie Hi-Hat ha dit...

...ehhmmm.....uhmmm.....va, res, és igual, passo, me'n vaig a cagar.

Josep Amílcar Albert ha dit...

Per no repetir-me, als de Polònia els ho estan posant de conya, tenen feina per estona...., el més greu és que hom ja no sap quan està seguint el programa de la tele i quan està en la realitat espanyola. Ens haurem de fer un pessic.
Un triler, aquest ZP!!

enric ha dit...

Penso exactament com tu Ferran, és més, crec que som uns cagats de cal Déu. Per això se’ns pixen i se’ns pixaran fins que no donen un cop de puny d’amunt la taula.
Qui va posar al Montilla com a president? (increïble que els veritables poders fàctitcs catalans ho permetissin) No els hi va sortir bé la jugada en primera instància? (fracàs d’un pacta socio-convergent: president Mas) Però al final, a ZP, sí que li ha sortit millor del que s’esperava (segon mandat a la butxaca).
Al “bamby” l’he vist últimament amb unes formes “perilloses” pel que fa a prepotència, s’ha convertit en un brau espanyolet.
Espero equivocar-me però aquesta legislatura espanyola els catalans pixarem sang.
Salut

nur ha dit...

sara maria: per fi trobo una ànima bessona! A mi em passa sovint que trobo que he de callar-me aquestes opinions perquè sóc dona i sembla que estigui "traïnt el meu gènere". El tema de la paritat m'indigna!

I el tema del post: el PSC cada dia és menys PSC i més "pe ese ce" (a la castellana). Potser per això ens llueix com ens llueix. És clar que potser per això el "pe ese ce" arrasa a Catalunya.

Us juro que (no em feu mal, si us plau) vaig estar a punt de votar el PP, només per carrega contra el vot de la por del "Pe ese ce". Grrrrrrrrrrrrrr

Sara Maria ha dit...

Nur... Tens tota la raó, a mi ja em prenen per un bitxo estrany i aliè als problemes de les dones... Però no ho trago, no hi puc fer més.

nur ha dit...

sara maria: de fet, no suporto els organismes "de les dones", ni els dies de les dones... Crec que com menys "dones" o "igualtat" veiem a les institucions i menys dies haguem de celebrar és que més ens acostem a la igualtat real.

Ferran ha dit...

Hehe, Charlie, vagi de gust :))

Ei, Josep, ben vist això. A mi em passa el mateix. Vaig seguint el Polònia i amb alguns personatges tinc la sensació que són més reals que l'autèntic!

Sí, sí, Enric, sembla que Zapatero deixa enrere el talante per mostrar-se com cal: un bon ej-pañol, com el seu amic, el president del Congrés. Buf!

Nur i Sara Maria, si vosaltres no acabeu d'atrevir-vos a dir el que penseu per no ser titllades d'anti-feministes, imagineu la d'homes que també callem per no ser titllats de masclistes.

nur ha dit...

ferran: doncs amb mi no et tallis. Digues el que vulguis sense problemes :) És més, segurament et donaré la raó! Però, desgraciadament, tens raó, sí.

enric ha dit...

Sí noies, això és semblant al tema gai. Avui he escoltat que es fa la fira del turisme a BCN i que hi haurà un espai dedicat exclusivament al turisme gai. Que no s’adonen que així es faran fabulosos i exclusius apartats? Les persones ens hem de barrejar sense discriminacions i punt.

Sergi ha dit...

Amic Ferran, darrerament et veig inspirat quan escrius. Els teus posts cada vegada són millors... No és "peloteo". Trobo genial la frase "el PSOE de Catalunya", que defineix perfectament l'estat e la questió. La frase de la Syl realment genial com tu dius i el problema que el seguim tenint com sempre. Els mals endèmics del nostre maltractat país, que mani qui mani i peti qui peti, semblem el cul del món. Ja n'estic tip!
Visca Catalunya LLIURE!!!!!

Jaume Puig ha dit...

Penós. Heu pensat a més la burrada que val crar el nou ministerio de Igualdad. Els diners que costa crear el minsterio ja podrien dedicar-los als objectius de "igualdaz". I la Chacon a un ministeri de broma. Defensa era important a l'època d'en Serra, però ara es de pa riure. L'important és Fomento, Economia, Industria, la vicepresidencia. I aquí no n'hi ha cap de català, ni del PSC.
Ens tenen pres el número

Ferran ha dit...

Enric, ja se sap: la pela és la pela! Però no puc estar més d'acord amb tu: odio els guettos!

Ei Sergi "maltractat" estic d'acord, però molts cops també pels "de casa", que tenen un nivell lamentablement baix. Pena, peneta, pena...

Ni més ni menys, Jaume, als teus comentaris. ¿Com ho farem, per deixar de queixar-nos i començar a actuar?

DooMMasteR ha dit...

Bona nit, senyor!

Tens un regalet al meu bloc!

Ferran ha dit...

Danke schön, DooM! que seria moltes gràcies :)