dilluns, 3 de març del 2008

Eleccions

Ja he votat. És el que té viure fora: o votes per correu (o a l'ambaixada) o et quedes fora de joc.
Parlant de votar, però, hi ha una qüestió que em sembla interessant comentar: per tal de poder complir amb el meu dret, el Ministerio corresponent em va enviar a casa un sobre que contenia 32 paperetes de sengles partits, més un sobre per les eleccions al Congrés, un altre pel Senat i alguna altra documentació. 32 paperetes. Per què els mitjans de comunicació restringeixen la informació a cinc partits, en el cas de Catalunya, i pràcticament a només dos en el cas de l'estat espanyol? Lleig. I poc democràtic, de fet.
Per això avui vinc disposat a fer una feina que hauria de fer el govern (el que sigui) i els mitjans tradicionals, no un ridícul blog que es llegeixen una desena de persones. Però bé, si ells no s'hi posen ens hi posem nosaltres, oi? Som-hi, doncs!

Partits que es presenten, per la circunscripció de Barcelona, a les eleccions del 9.03
(Els enumero amb l'ordre amb que m'han enviat les paperetes. Cadascun té un link al seu propi web)

1. Partido Popular
2. Convergència i Unió
3. Esquerra Republicana de Catalunya
4. Partit dels Socialistes de Catalunya
5. Els Verds - L'alternativa ecologista
6. Partido antitaurino contra el maltrato animal
7. Partit per Catalunya
8. Solidaridad y autogestión internacionalista
9. Partido comunista del pueblo de Catalunya
10. Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa
11. Alianza Nacional
12. Els Verds - Los Verdes
13. Ciudadanos en blanco
14. Izquierda republicana - Partit republicà d'esquerra
15. Falange española de las J.O.N.S.
16. Partido de los pensionistas en acción
17. España 2000
18. Partit republicà català
19. Partit Humanista de Catalunya
20. Partido de las libertades civiles
21. Ciutadans - Partido de la ciudadania
22. Unión Progreso y Democracia
23. Partit carlí de Catalunya
24. Alternativa Española
25. Falange auténtica
26. Alternativa motor y deportes
27. Partit obrer socialista internacionalista
28. Escons insubmisos
29. Lluita internacionalista
30. Democracia nacional
31. Por un mundo más justo
32. Partit família i vida

Algun d'aquests partits, pel que he vist en el seu web, és dubtosament democràtic. N'hi ha un, per exemple, que parla de "nosotros" per una banda, i de "los demócratas" per una altra. Així com sona, sense cap vergonya, declarant-se directament fills del franquisme. Això no és antidemocràtic? Perquè ells es poden presentar i els bascos no? No serà perquè aquests estan "por la indivisible unidad de la patria", oi? Quan em dóna per pensar malament...

Elections
Once again, my post is related to the elections in Catalonia and Spain, next Sunday. I recently received at home an envelope containing the 32 papers (one for each party you can vote for), so that I could send my vote by post. Since I live in Berlin, either that or voting at the Spanish Embassy were my options if I wanted to take part i the process.
What I find surprising is that 32 parties can be voted, but only very few of them have the option to be known by the majority of possible voters. Except for five of them, the rest have no option to be shown in the media, unless of course they pay the ads themselves. This is the reason why I have made a listing of all 32 parties, and included the link to their web sites (above).

17 comentaris:

nur ha dit...

Deu ser perquè aquests partits (feixistes) ja tenen tradició i aquells altres, no? :P

Jo m'apunto el núm. 28: tenen una filosofia molt interessant i no serà la primera vegada que els voti.

Si no et fa res, faré un copypaste de la teva llista i la publico al meu bloc, perquè ho considero imprescindible (jo també en vaig estar buscant uns quants). M'hi autoritzes?

Sara Maria ha dit...

Ufff Ferran, n'hi ha que fan por... Pena altres, però alguns por!

zel ha dit...

Jo et dic el mateix que la sara, alguns fan pena, d'altres por, mooooolta por!
Jo votaré quan toca, ja voldria ser el dia 9 al vespre, aquell neguit, aquella cosa....

Míriam ha dit...

Ferran, veig que finalment t'ha arribat el sobre per votar! me n'alegro! jo també el vaig rebre i vaig al·lucinar amb tanta papereta. podríem fer un partit de catalans a l'exili!!

Jo també he votat. m'ha fet il·lusió i tot!

Judit Ortiz ha dit...

Hola Ferran, quina gràcia m'ha fet saber que un català resident a Berlin m'ha visitat! Gràcies.
Vam estar a Bielefeld, i bé, em vaig ensopir, vaig constatar que no és com Berlin, la ciutat dels meus somnis. N'estic enamorada! (tot i el cel gris i la temperatura)
Petons!

Charlie ha dit...

...sense oblidar el Partido Popular, format per ministres de Franco, descendents de falangistes, i que encara no han condemnat la dictadura, règim que va provocar molts més morts que qualsevol grup terrorista a nivell mundial.

Sergi ha dit...

Més símptomes de la Catalunya Plural jajajaaj. N'hi ha per llogar-hi cadires amic Ferran, però ja et vaig en un post al seu dia que hauriem de crear un partit nosaltres... Recordes?

Salut i urnes

Ferran Porta ha dit...

Nur si em decidís per un dels partits "no grans", esconc insubmisos seria dels que tindria més opcions que votés.
Per suposat, tu i qui vulgui podeu aprofitar aquesta informació per penjar-la als vostres blogs.

Sara Maria molta por, fan alguns. De fet, em pregunto si no seria qüestió de denunciar-los. Es pot dir públicament que no ets demòcrata, dir públicament que si puguessis enviaries a l'exili a milers de persones com fa algun d'aquests partits? De debò que em pensaré això de la denúncia.

Zel el dia 9 jo també seré davant la pantalla (de l'ordinador), informant-me en directe de què ens porta la jornada electoral.

Ei Míriam sí, per sort el vaig rebre i he pogut votar. Menys mal! I això del partit, ets la segona persona que m'ho proposa: en Sergi ja fa setmanes que també ho diu :)

Sigorgik merci per passar per aquí. Ja saps on sóc (virtual i presencialment :)

Ni més ni menys, Charlie, ni més ni menys. De la "transició" espanyola, francament, no entenc res.

Sergi sí, sí, ho recordo i no et pensis, que amb el que m'agrada la política... Però em sembla que deixaré que s'hi dediquin altres; prefereixo analitzar-la que fer-la, la política :-)

enric ha dit...

Molt bo Ferran. Gràcies.
Quan veus les paperetes als llocs de votacions, moltes vegades, no goses d’anar mirant i remenant. D’aquesta manera que ens ho presentes tu està molt bé per fer-los una ullada, a veure de quin peu calcen.
Se sap que cada vot val un preu que paga l’estat, però, algú sap si tothom cobra sigui elegit o no ?
Si fos així, es podria denunciar alguns d’aquests partits que són declaradament feixistes, per rebre subvenció de l’estat.

Lucila Mallart ha dit...

Ei Ferran!! Caram, quina feinada, sí que t'ho has currat per posar tota aquesta informació al nostre servei! Mooooltes gràcies :)

La veritat és que jo fa temps que miro aquests partits petits. De tant en tant en veig algun que m'agrada, però quan gires la segona plana del programa (o fas un clic més enllà al web) te n'adones que la majoria estan pirats. Llàstima.

quim ha dit...

I el partit dels metges residents (que, per cert es deia TRAUMA) ja no existeix? Es que a mi això d' escons d'insubmisos em sona a 'mojinos esconcíos' Digueu-me raru :D

Josep Amílcar Albert ha dit...

Algunes candidatures, tant de temps després, me recorda les conseqüències d'una transició mal feta. Que encara hi siguen, pense que és un indicador de coses mal fetes.
La criminalització d'uns i demonització d'altres, mentre els hereus del feixisme fan ostentació de la seua ideologia desde càrrecs públics pagats amb diners de tots. Les candidatures nostàgiques és una bona mostra del frikisme que encara hem de suportar.

Ferran Porta ha dit...

Enric preparar la llista i buscar els webs respectius m'ha anat molt bé a mi, també, per anar fent una ullada a totes les opcions. Alguna d'elles realment no calia veure-la!

Ja veus, Lucila, vocació de servei que li diuen, hehe... Efectivament, n'hi ha alguns que són raros, raros.

Doncs noi, Quim, suposo que o bé ja no existeix, o bé no es prensenten per la circunscripció de Barcelona i per això no he rebut la papereta. Per cert, Trauma? Vaja conyeta de nom, no?!?

Sí, Josep, en aquest sentit, cada cop que sento dir que "la transició espanyola va ser exemplar" (qui no ha escoltat aquesta frase, centenars de vegades?!?) em venen ganes de fer alguna bestiesa. Perquè exemplar? Perquè els qui havien manat van respectar el passi a la democràcia? Oh well, many thanks!! Per mi, per molts no va ser exemplar: va ser una merda enorme, gràcies a la qual molts encara se'n deuen estar rient. Entre ells l'ex president gallec, anterior ministre franquista. Què fort.

Matty ha dit...

eps, i què me'n dius del nº26: Alternativa motor y deportes!!!! El cap de llista deu ser un comentarista esportiu? O un tipus d'aquests que la seva idea d'esport era veure toooota la tarde de dissabte l'estudio-estadio, crispetes i cerveseta en mà?
Crec que en fundaré un altre més d'acord amb els meus principis:
"Alternativa sudokus i cafetó amb els amics" o "partit de les rebaixes i la ballaruga". Ja t'aniré informant...

David ha dit...

Ferran! T'he llegit i m'has obligat moralment (sense saber-ho!) a fer un post que faci explícit el mateix que tu!.
Salut!
Auf Wiedersen! (més o menys, oi?)

Unknown ha dit...

gràcies per aquests interessants enllaços....

Ferran Porta ha dit...

Haha!, crec que aquest del Sudoku tindria uns quants seguidors, Matty. Em sembla que el metro i els busos (quan no fan vaga) estan plens de sudoku-adictes.

David em sembla molt bé. Crec que és bò que la gent sigui conscient que hi ha més on triar, encara que després no faci servir el seu dret.
Auf wiedersehen! :) (literalment, "a reveure")

No hi ha de què, tondo :)