divendres, 1 de febrer de 2008

Sense paraules

Fa tot l'efecte que la Conferència Episcopal Espanyola s'hagi constituït en partit polític, el Partido Popularcatólico (PP). El seu portaveu, un f*ll de p*ta de nom Martínez Camino, va vomitar ahir mateix els tres eixos en què es basaria el nou partit, a saber:

1. No es pot dialogar amb una organització terrorista. Concretament va dir que "una societat que vulgui ser lliure i justa no pot reconèixer explícitament ni implícitament una organització terrorista". El tal Martínez ha oblidat totes les vegades que l'Església ha fet de mitjancera en conflictes internationals, com a Colòmbia, i també que diàleg és el que demanava (i continua demanant) una part mooolt important de la població de l'estat, en relació amb el conflicte d'ETA.
2. El matrimoni homosexual és... mmm... pecat? El PP (el dels bisbes, vull dir) defensa "una família fundada en el matrimoni" (s'entén que parlen de dona i home) i critiquen "altres formes d'unió que contribuiran a desestabilitzar-la". No tinc paraules per descriure el que sento per dins, quan llegeixo i escolto bajenades com aquesta. Per suposat, el tal Martínez deu preferir un "matrimoni" d'home i dona, encara que la dona mori escanyada pel seu marit, que un matrimoni de dos homes o dues dones que s'estimin, oi? A cagar, home, Martínez dels collons!
3. Compte amb el risc que els nacionalismes manipulin la veritat històrica per interessos particulars. Naturalment, els nacionalismes (s'entén el català, el basc, ...) manipulen tot el que poden per interessos particulars. El seu nacionalisme, per contra, no manipula ni manipularia mai res, déu nos en guard.

Vejam, Sr. Martínez, i els que som més aviat d'esquerres, catalans (independentistes que no nacionalistes, no es confongui), gais i creients... què hem de fer, segons vostè? Potser suicidar-nos i així vostè i els f*lls de p*ta que l'acompanyen en el PP (em refereixo al seu partit, naturalment) viurien més tranquils? Clar, deu ser això. Doncs res, em sap greu però que sàpiga que no penso fer-ho; seguirem aquí, defensant les nostres idees que, a diferència de les seves, són democràtiques i no rebutgen ningú. I seguirem aquí per donar pel cul als feixistes com vostè i els seus. Uitx, perdó, tres Avemaries; ara m'hi poso!

Speechless
Since you, dear reader, probably do not live in Catalonia or Spain, you do not know that the Spanish Bishopric did yesterday something hard to believe in a democratic, secular, modern country: in a press conference, they gave the key to "vote well" in the Spanish elections next month.
To be precise, they said one should not vote for any political party that supports holding conversations with terrorists to try to find a solution to political conflicts. This is, in case you do not know it, directly meant for the current ruling Socialist party (PSOE) and their conversations with ETA, the Basque separatist group. It is just amazing that a religious organization interferes in politics. Unbelievable.
But this is not it. Since the PSOE passed a law, about two years ago, to allow marriages between same sex persons, this Bishopric said (they have actually been saying so ever since the law passed) no-one should vote for a party that is for the destruction of the "traditional family", an euphemism with which they always refer to a woman+man couple.
Finally, the spokesman of this religious institution also said that nacionalisms are acceptable, although one has to be constantly watching, because they (the nationalists) tend to falsify the past. This is directly related to Spanish politics, where the "national" parties do not recognise themselves as nationalist, an adjective to be applied mainly to Catalans and Basques.

I don't know what you think about it but, for me, this is an incredible, hard to believe piece of news. I do not come from any country where Religion and State are just one concept. On the contrary, Religion is an individual option that should not, in any case, interfere with politics. How is it possible that this is happening in Europe, in the 21. Century? Absolutely unbelievable.

14 comentaris:

Sara Maria ha dit...

Realment vergonyasa tota i tots els punts de la nota, fins i tot neguen un diàleg amb els terroristes per aconseguir la pau!! Què més contrari al cristianisme? Aquí, Església Plural, ha exigit als bisbes catalans que es desmarquin de la nota... veurem...

juditH Estradé ha dit...

Sense paraules, em fa vergonya que a l'estranger puguin tenir una imatge "catòlica" de nosaltres.

Deric ha dit...

Carai, vas més fort que jo!

Ferran ha dit...

Amigues/amic cada cop que penso en aquest comunicat de la Conf. Episc. Esp., us ho prometo, m'agafen taquicàrdies. No em puc creure que això hagi passat de debò. Em sembla que ho he somiat, que no ho he llegit per internet. No m'ho puc creure, simplement.

Per cert, quina gràcia veure que la Judith i en Deric, que no us coneixeu de res, teniu una fotografia molt semblant :-)

ciro ha dit...

ni puto cas, ferris, ja se sap que martínez el facha i companyia viuen en el seu propi i vomitiu món.

Musafir ha dit...

Estic encès i indignat! I per què no domine completament el català per a dir alguna bestiesa, que si no...

En fi, Ferran... què vols que et diga! Fan ganes de fer fora tots els bisbes que pensen així, donant l'esquena a la societat.
I per aixó tinc por del que puga passar a les el·leccions. Ara la conferencia episcopal...
I estic encara amb mal de cap després de llegir les infames declaracions del bisbe d'Alacant, el senyor Palmero dient "que els homosexuals són malalts" literalment. Et poso l'enllaç, per si ho vols llegir..
http://www.diarioinformacion.com/secciones/noticia.jsp?pRef=2300_12_716490__ALICANTE-Malos-tratos-otros-tiempos-habido-paciencia-espiritu-sacrificio


Este diumenge, els col·lectius LGTB de gais, transsexuals, bisexuals i lesbianes de la província d'Alacant han convocat una manifestació de protesta davant la seu de l'arquebisbat.
Ja n'hi ha prou, home!!

Jo no sé qué els passa, potser es deurien casar entre ells ara que poden i adoptar fills. Així sabrien més de les inquietuds de la societat, arran de terra, des de la realitat. I no parlar tant des del púlpit de terrorisme, de política, d'amor entre dos homes o dues dones, ni de igualtats socials.
Què m'han de dir estos ara d'igualtats socials? Potser em volen dir també qi haig d'amar i amb qui m'haig de casar i tindre fills? Home, per favor!!!

I si no, que facin com dius: que formen un partit polític. Però allò d'eixir al carrer vestits de negre, amb l'autoritat de bisbe marcada, en ple mes de juliol darrere una pancarta en contra dels drets... dels meus drets també!!! I allò de fer comunicats i de cridar a la objecció de consciència en educació... des de la Plaça de la Indepèndencia, a Colón, Madrid, que també és la meua plaça i el meu carrer, i la meua ciutat!
Em posa malalt, de debò!

Vaja, ho sent, m'ha eixit quasi un post.

Ferran ha dit...

No és increïble, Ciro? Aquesta gent i nosaltres som del mateix país (Europa, vull dir :) però semblem de diferents planetes!!

Amic Musafir vaja tela l'entrevista que adjuntes. Com li deia al Ciro, aquesta penya són ben bé d'un altre món. Sort que l'epoca de la Inquisició ja ha quedat enrere, perquè sinó milers seriem cremats per pecadors.
En fi, fora de posar-me nerviós quan llegeixo i escolto tantes bajenades, penso que aquesta penya foten fàstic i que tenen més motius per témer l'infern dels que tinc jo (metafòricament parlant, que en inferns no hi crec!).

Dani R. ha dit...

Em temo que són un cas perdut. Però reflexionem tots plegats: eh que l'opinió política de la colla sardanista de Palau de Plegamans és absolutament instrascendent per a tots nosalters? Doncs apliqueu el mateix criteri amb la conferencia Episcopal.

I una cosa més: NO A LA INGERÈNCIA D'ESTATS ESTRANGERS (El Vaticà) AL PROCÉS ELECTORAL D'UN ESTAT SOBIRÀ (Espanya).

Josep Amílcar Albert ha dit...

Què hem fet per merèixer açò?.
De tota manera, és curiós com els col·lectius de cristians de base no alcen la veu. O pot ser, i per experiència pròpia ho sé, els silencien.
Tot i essent una bestiesa rere una altra el que diuen, no han parat de dir-ne i fer-ne al llarg de la història, és cert que haurem d'esbrinar què hi ha darrere l'escàndol que han montat. Pense que és cert que al PSOE ja li va bé tot aquest enrenou per mobilitzar el seu electorat que a hores d'ara encara està pensant si anar-se'n a prendre el sol o votar el diumenge de març. Rajoy ha d'estar cagant-se amb tots els retors.
I si de fer cas es tracta, si a Madrid per concentrar-se dos centenars de milers de persones, el govern fa figa, per les dues manifestacions de Barcelona, no s'haurien d'haver posat les piles?. Quina mesura més distinta gasten per a un i per a altres...!!!.
Bé doncs, preparem-nos per al drac K que veurem aquestes eleccions (promeses, xecs, llocs de treball, rebaixes fiscals....), aixo sí, amb els nostres diners i deixant els serveis socials, l'ensenyament i la sanitat en bragues.

Fins la propera.... quan els proveidors d'internet m'ho permeten.

Xavi ha dit...

És en la línia dels bisbes. Fa anys que ens estan obsequiant amb perles de sabiduria, absolutament infumables. El mateix rouco afirmava fa anys que: "...la pena de muerte es ilegítima, si no es imprescindible..."

http://www.elpais.com/articulo/sociedad/ROUCO_VARELA/_ANTONIO_MARiA_/CARDENAL/CONFERENCIA_EPISCOPAL_ESPAnOLA/cardenal/Rouco/afirma/pena/muerte/ilegitima/imprescindible/elpepisoc/19990924elpepisoc_7/Tes/

Estela ha dit...

ferran crec que no cal afegir res perque ja ho dius tot tu.Boníssim el teu post.felicitats maco.petonets.

Ferran ha dit...

Dani, realment tens tota la raó. Potser donant-li la importància que li donem, els fem més grans. Però coi, és que costa tant no posar-se a mil!

Josep és cert que, al final, PSOE, PP i Conf. Episc. Esp. acaben arreplegant tot el protagonisme, amb la qual cosa perjudiquen la resta de partits, que es veuen minimitzats. Sembla que tot sigui PP o PSOE, quan és evident que, com a mínim des del nostre país, aquelles dues són justament les opcions en que no cal ni pensar.
PS: Estàs mandrós per postejar, últimament, eh? :)

Deu n'hi do l'article, Xavi. No puc dir-ho amb certesa, però probablement la jerarquia eclesiàstica de l'estat espanyol sigui la més retrògrada de tota la Unió. Quina colla de freaks.

Moltes gràcies, Estela Un petó per tu també! :)

Josep Amílcar Albert ha dit...

No és mandra, Ferran, estic sense internet. Entre Orange i Telefònica, s'ho fan per boicotegar-se els clients. Així que aniré fent... quan puga.
Salut.

Ferran ha dit...

Doncs, noi, deu n'hi do aquests penques de les companyies telefòniques. A cobrar no arriben tard, no! Vaja lladres.