dimecres, 2 de gener de 2008

2008

L'Església posant en tela de judici la democràcia; eleccions a l'estat espanyol; els preus dels pisos han pujat a Catalunya com en cap altre territori de l'estat durant l'any passat; 80 km/h a l'àrea metropolitana imposat pels pijo-progres d'IC-V amb l'ok d'ERC; Las Vegas II... al desert dels Monegros (a l'Aragó, on enguany tindrà lloc l'Expo Internacional... sobre l'aigüa!); el TGV que no arriba (12 díes després del 21-D); malalts esperant durant hores dins una ambulància que els ingressin al Clínic; els peatges de les autopistes gestionades per la Gene pugen el doble que els de les gestionades per l'estat; CDC cap al sobiranisme mentre UDC en renega (si tu l'estires fort per aquí, ...); en 3 díes a Andorra només en un 10% de comerços m'atenen en català (a Andorra, on aquesta és l'únic idioma oficial!); ...
Hi havia motius de sobre per reobrir el Quina mandra!

2008
The Catholic church in Spain has recently demonstrated against some laws which they do not like at all (gay marriages, quick divorce, ...); elections in Spain; what a flat costs in Catalonia and in all of Spain; 80 km/h in the metropolitan highways; Las Vegas II... in the desert of Monegros, in the nearby of Saragossa, where an international exhibit on... water! will soon open; the fast train, which should have reached Barcelona last Dec. 21 according to lier Spanish PM Zapatero, is still missing; sick people waiting in an ambulance for hours until they are admitted in the Clínic Hospital; tolls of Catalan-managed highways rise double than those managed by the Spanish government; in only 10% of the shops I visited in Andorra, I was spoken in Catalan (which happens to be the only official language in the tiny, miserable country); ...
Obviously, there were hundreds of reasons to reopen Quina mandra!

10 comentaris:

Mikel ha dit...

Ei Ferran! Ben vist!!

Puji ha dit...

Malgrat tot, bon any nou, company!

Ferran ha dit...

Espero no haver deprimit ningú amb aquesta llista, Mikel. Motius per cabrejar-nos amb els irresponsables polítics no ens en faltaran tampoc enguany!

I tant que sí, Puji. Excel·lent any també per vosaltres!

kanuddao's ha dit...

Ferran, bon any! fas bé de treure-ho, home! quedar-se tantes coses dolentes a dins a de crear una mala sang... tant de bo el 2008 vingui amb aspiradora per endur-se segons quines coses!

Sara Maria ha dit...

Jo també he estat a Andorra aquest dies, com ja saps. I, tot parlant amb els andorrans, familiars i amics, és molt cert, costa trobar gent que parla i enten el català per atendre a les botigues... Els portuguesos i nouvinguts ni el volen aprendre!
Jo el que faig és reclamar sempre que m'atengui algú que entengui el català i deixar penjat a depenent que no l'enten dient-li que a Andorra te l'obligació de saber-lo. Poca cosa, però bé, és el que jo puc fer-hi.

nur ha dit...

Déu n'hi do quin panorama! I t'has oblidat d'esmentar les catàstrofes de Renfe-rodalies els últims dos dies (guapes, guapes, eh?). I parlant de política... avui he vist en Saura (sense escorta, pa què?).

Sí que hi ha motius per reobrir-lo, sí :(

Ferran ha dit...

Bon any també per tu, Kanu! De fet, l'any comença amb la perspectiva que a l'estat segueixi el PSOE de Bono i companyia quatre anys més... o que els substitueixi el PP. Si no fos optimista de mena, l'arakiri em semblaria l'opció més raonable!

Sara Maria, espero posar-me aviat amb una carta que vull enviar a algun diari, sobre com d'increïble em resulta que un país sigui incapaç de garantir ni tan sols que la (única) llengua oficial que té no sigui ni entesa per una part de la població resident. Patètics els qui passen d'aprendre-la, però no més que els qui passen de fer-la aprendre.

Osti, Nur, doncs també tens raó: mira que oblidar-me, justament, de la Renfe!! Jo crec que m'he col·lapsat al pensar temes, de tants com n'hi ha per triar! Aitx...

ciro ha dit...

hola nen, jo he estat a nàpols i allà sí que tenen problemes;-)

bon any!

Deric ha dit...

motius de sobres per començar una revolta popular!!!

Ferran ha dit...

Hehe, no em siguis demagog, Ciro, Cirito; els problemes dels napolitani no ens afecten gens; els dels catalani sí, aquests sí.
Molt bon any a vosaltres quatre també!
PS: Em deus un dinar. A veure si a l'estiu... ;-)

M'hi apunto, Deric!!