dissabte, 15 de desembre de 2007

Barbaritat Valenciana

Llegeixo en aquest post d'en Dani i en el blog d'en Josep que l'aparició d'aquesta imatge a l'informatiu de la Terribas ha causat la queixa d'un conseller de la Generalitat Valenciana, un tal Rambla. Aquest pájaru hauria de desaparèixer sota les aigües putrefactes del clavegueram de la capital del Túria, i amb ell endur-se la colla de feixistes manipuladors que treballen al seu costat. Ah!, i també la colla de manipulats gilipolles, que es deixen enredar com a xinos. No cal aprofondir més en el tema; no dóna per més.

"Barbaritat Valenciana"
The Valencian citizens who are against the right-wing, Spanish-nationalist ruling party in their region have created sort of a motto which goes: "Barbaritat Valenciana". This is a game with words, since it sounds similar to "Generalitat Valenciana" (Valencian Government) but means something like "Valencian Outrage". Many Valencians are against their government, which has largely proven to be a nationalistic one, with the clear intention of erasing the Catalan culture from the Valencian territory.
Such a banner appeared in TV3, the public television from Catalonia, a couple days ago, as I just read in this post by Dani and also in Josep's blog. This was considered by a Mr. Rambla, a "minister" of the Valencian government, an attack to the government he works for. In my opinion, that this banner appears on a television program is simply a question of freedom of speech. Of course, what bothered Mr. Rambla and his nerd colleagues at the Valencian government, is that they cannot control what TV3 shows the way they do with Valencian public television Canal 9.
Being a right-wing, Spanish nationalist party anywhere in Spain means, nowadays, to be a radical with a dictator-soul.

5 comentaris:

Sara Maria ha dit...

Deuen tenir poca feina

nur ha dit...

Ferran: ostres, tu també t'has sulfurat una mica al bloc d'en Dani, eh? :P

Jo voldria saber exactament quins van ser els fets, perquè començo a no refiar-me molt del Vicent Partal després del tema de la mani 1-D. I és una pena perquè per a mi ha estat durant molts anys una mena de mite i de gurú (potser aquest és el meu error) :(

Ferran ha dit...

Sara Maria sense voler sonar massa dur amb ells, pobres bestioles... deuen ser gilidallonsis, més aviat!

Nur Pel que he llegit pels puestus, els fets són clars: Rambla s'ha indignat perquè TV3 va mostrar una imatge que al PP valencià no li agrada. Vaja, que si pugués, també censuraria què pot i què no pot emetre TV3. I A3. I Tele5. I...
Aquesta gent són perillosos. I els tarats que els segueixen la beta, otro tanto. Quina angúnia, tots plegat!

Lucila ha dit...

M'ha fet gràcia llegir la "traducció" a l'anglès perquè té poc a veure amb l'original en català... més aviat és una adaptació lliure del text ;)

Per cert, tens constància que algú from abroad et llegeixi??

Petonsss des de les vacances figuerenques de Nadal!

Ferran ha dit...

Ei Lucila! Sí, de vegades adapto el text per explicar-ne el contingut; a gent que no viu aquí li pot resultar incomprensible una simple traducció. Més feina per mi, però! :)
Tinc amics de fora que passen pels blogs, sí. Deuen ser tímids, perquè si algun cop volen fer algun comentari... me l'envien per e-mail :-)
Molt bon any també per tu; molta sort pel 2008!!!