divendres, 3 d’agost de 2007

Mr. Marshall, go home!

ENGLISH Version below
El Pla Marshall es va posar en marxa, acabada la Segona Guerra Mundial, per treure Europa del desastre de la postguerra. "Bienvenido, Mr. Marshall" és el títol d'una pel·lícula espanyola de mitjan segle XX que feia referència a les ajudes nordamericanes. Com si d'un Mr. Marshall del segle XXI es tractés, Zapatero va passar ahir per Catalunya per... per? qui ho sàpiga que ho expliqui!
Va arribar al matí, es va reunir amb Montilla i amb l'alcalde de Barcelona, tot això acompanyat del ministre d'Indústria (o era de Justícia?), Clos. Impagable la foto de tots quatre; no sé quin feia més por.
Em preguntava, però, a què va venir. Pregunta retòrica, de fet, perquè la resposta és òbvia: si Catalunya li dóna l'esquena a les pròximes eleccions, ja pot anar dient adéu a la Moncloa. Aquesta és l'única veritat. Totes les meravelles que diu que "donarà" a Catalunya (diners per l'aeroport i per rescatar peatges, i data d'entrada en circulació del TGV Barcelona - Tarragona - Castella) són un bitllet per mirar de no perdre clientela a casa nostra. Ras i curt. Que algú digui que això no és veritat! A més, per increïble que resulti, tots els calers que va jurar que ens plourien... ja haurien d'haver-nos plogut en virtut del nou Estatut! És al·lucinant: va prometre el que JA hauria d'haver donat!!
De debò, cada dia entenc menys la gent que, des d'aquí, justifica aquesta política. Suposo que allò de l`"autoodi", que vaig aprendre fa un temps, és ben real i tangible: ets d'aquí, se't rifen descaradament però, per no ser anomenat "nacionalista", que ja t'han ficat al cap que és una depravació, els segueixes votant. De vegades m'agafen ganes d'exilar-me.
Mr. Marshall, go home!
The Marshall Plan, set up by the US to help Europe overcome the disaster of the 2nd W.W., inspired the Spanish movie from 1953 "Bienvenido Mr. Marshall" ("Welcome Mr. Marshall").
Like a 21 Century Mr. Marshall, Spanish President Zapatero visited Catalonia yesterday, for a few hours. The visit was linked to the blackout suffered in Barcelona a few days ago, which left parts of the city with no electrocity for up to three days! (yes, Barcelona, the Olympic, marvellous city).
So Zapatero was here, met the President of the Catalan government (also a socialist, like himself), the major of the city (also a socialist, like the two above mentioned) and the Minister of Energy (a socialist, also, catalan character). To do what? To inform us, Catalans, of the money the Spanish government will invest here immediately. He didn't pay a visit to any of the neighborhoods affected by the blackout or meet with any representative of the neighbors. He just talked about the money he will graciously invest in Catalonia... forgetting that the amounts promised should have ALREADY been invested!
The reason he came over is only one, in fact: there are elections in Spain next year and the ballots in Catalonia will very probably make the difference between him being reelected or not. That's the only reason: his interest. Honestly, f*ck him and his permanent smile, which is starting to make me vomit.

5 comentaris:

nur ha dit...

Magnífica traducció la de l'última frase, eh? :P

I, sí, en ZP ha d'anar venint a fer-nos la gara-gara de tant en tant, que, si no, perdrà el lloc on posar el culet!

I, sí (2), que devia fer por la foto de què parles: miedo, miedo de debó! :P

I tu, aprofita l'Empordà, home, i oblida't de ZP i Montis aquests dies :)

Puji ha dit...

Jo no sé no com tenen la poca vergonya de seguir dient-se socialistes. El nacionalisme em posa enrviós, però aquesta gentussa encara més.

en Ferran ha dit...

Haha!, nur, com sé que et llegeixes la versió en anglès, estava segur que sabries apreciar la frase que comentes! :)
Ja torno a ser a BCN -hi acabo d'arribar- però em sembla que no trigaré gaire a tornar a fugir per cames!

Uf, puji, és que això del nacionalisme és tan relatiu... Per molts espanyols jo sóc nacionalista mentre que ells no se'n consideren a sí mateixos. Per mi, però, ells ho són. Qui és nacionalista? Qui no? I què és ser nacionalista? Voler que el teu "territori" (digue-m'ho així) sigui pròsper és ser nacionalista? Llavors no ho entenc, perque suposo que tothom vol que el seu "territori" ho sigui, no? Llavors tothom és nacionalista? O només ho som els catalans (i els bascos, i els escocessos, i els bretons... però no els espanyols, els anglesos i els francesos)?
En fi, noi, no sé, és ben complicat, tot plegat :(

Puji ha dit...

Si noi, és un bon mal de cap. Jo atampoc sóc nacionalista. Només vull que casa meva vagi a l'hora, i l'única manera que això passi és sense ELLS.

en Ferran ha dit...

Nen, no podem estar més d'acord!