dimarts, 7 d’agost del 2007

Comencem a fer-nos escoltar?

Sorry!, no ENGLISH Version this time (you can try & practice your Catalan, though :)
La llista és llarga; llarguíssima!: les rodalies de Renfe, el TGV, l'aeroport d'El Prat, les autopistes, especialment l'AP-7...
Pràcticament cada dia hi ha algún problema amb Rodalies, i ja fa mesos que dura: passatgers abandonats a qualsevol andana, via o, fins i tot, túnel! de la xarxa ferroviària; trens que arriben tard; vagons de l'època del Pleistocè que et deixen l'esquena feta caldo; ...
Pel que fa al TGV, que el govern espanyol de torn va anomenar "AVE" amb la subtil intenció que el tren de gran velocitat tingués, a l'Estat, un nom castellà (que potser us penseu que descansen mai, aquests cervells?!?), Zapatero va dir en visita pre-electoral a Catalunya, la setmana passada, que el 21 de desembre arribaria a Barcelona. Gràcies per dur-lo fins a la Ciutat Comtal... 15 anys i mig després de fer-lo arribar a Sevilla! Mentrestant, a més, la connexió amb Europa, que és la realment important, queda pendent pel... 2015? 2020? Que vingui algú a dir-me que tot plegat no és part d'una estratègia més que ben pensada! Això per no parlar del corredor ferroviari del Mediterrani, que ha d'unir Algecires amb el nord del continent, amb ample de via europeu, per València i Barcelona. Naturalment, mentre depengui de Castella, ni de conya uniran les dues grans ciutats de l'àrea catalano-valenciana!
I l'aeroport? És tercermundista, impropi d'una ciutat i un territori europeu que dobla la seva població de 7M d'habitants amb els turistes. La dobla! No és només que hi hagi poquíssims vols intercontinentals, malgrat que la demanda, com s'ha demostrat repetidament, existeix. És que els serveis són inacceptables; és que falta personal i molts usuaris acaben viatjant en un avió i les seves maletes... en un altre!; és que la gestió, que en tota la Unió Europea només a Romania i a l'Estat (llegiu-vos aquest informe) és exclusiva del govern central, Madrid no la descentralitza ni de conya (a què collons va venir ZP a Barcelona, dijous passat?); és que les maletes triguen hores a aparèixer per les cintes transportadores; és que...
Pel que fa a les autopistes, l'AP-7 té només dos carrils per sentit en més de 100km del seu recorregut entre La Jonquera i el límit sud de Tarragona. Més de 100km amb només dos carrils per sentit... i a sobre paguem peatge! Però vejam: si a través de La Jonquera entren milions, milions! de vehicles a l'Estat, com pot ser que al 2007 l'autopista tingui la mateixa capacitat que tenia fa 30 anys??? I encara més: amb el que paguem amb els peatges, com és possible que ACESA no garanteixi la seguretat a les àrees de descans, cosa que avisa amb uns panells gegants? Un paga per tenir serveis, no perque t'avisin que et poden robar si t'hi atures de nit! Que hi posin vigilància, coi, que per això cobren!!!
No n'esteu farts, de sentir que ens estan aixecant la camisa? Ara, per acabar-ho d'arreglar, a l'Olímpica Barcelona centenars de ciutadans han arribat a passar fins a tres dies sense llum. Tres dies!! No n'esteu fins al capdamunt, de queixar-vos? I d'escoltar allò de "sí, ves, què hi farem; paciència". Paciència?!?
El problema és que falta una força aglutinadora, algú o alguna institució que aconsegueixi fer-nos sortir a tots al carrer a cridar que ja n'estem fins als collons, que se'ns rifin! Que ens vegin cabrejats, coi! Per aixecar la llebre, doncs, proposo:
contra uns serveis pèssims que, a més, ens costen diners,

CONCENTRACIÓ
dijous 6 de setembre a les 19 hores
a la Plaça Universitat de Barcelona
Si t'has vist afectat algún cop per alguna de les incidències que comento més amunt, o si creus que tot plegat és una presa de pèl, o si n'estàs fins als pebrots d'escoltar-te dir que "quin país!", o si simplement al·lucines amb el que llegeixes cada dia a la premsa...
perquè no en fas difusió i t'hi uneixes?

Deixem de queixar-nos i comencem a moure'ns?

8 comentaris:

Unknown ha dit...

Ferran president!
(English version below)

Ferran for president!

Anònim ha dit...

Ferran president! Hi aniré!
(English version below)

Ferran for president! I will go there!!!

PS Boníssim, Òscar. No podia evitar copiar-te :P

Anònim ha dit...

Conyes a part, jo fa temps que n'estic ben farta: aquests últims esdeveniments que tu comentes no fan més que corroborar el que fa temps que penso i és que crec que entrem en una nova decadència i serà difícil ensortir-se'n.

Sincerament, no sé què fer ni on queixar-me (on m'escoltin). Dubto si serveix d'alguna cosa anar a votar, però no em resigno i continuo anant-hi cada vegada.

Efectivament, sóc de les de "Paciència, quin remei ens queda?". Com a usuària de la Renfe, ho tindria magre si no fos així (jo ja vaig fer una proposta de protesta, però no va prosperar) :(

Si muntes un partit, t'ho juro, jo et voto, Ferran! I a la concentració, per poc que pugui... hi aniré!

Ferran Porta ha dit...

Ep, Oscar i nur, ja tinc dos vots? M'hi veig, m'hi veig!! ;-)
Nur, em sembla que tots hem caigut, en una ocasió o una altra, en allò de la "paciència"; però coi, és que ja cansa!

Anònim ha dit...

jo potser vindré... si el tren m'ho permet (jajajajaja;-)

Puji ha dit...

No hi seré, però et dono tot el suport, i si fós aquí vindria segur!

Dani R. ha dit...

A les barricades. Cremarem alguna cosa? Les llambordes de la plaça universitat es poden arrencar?

Sota les llambordes, la platja!

Ferran Porta ha dit...

No riguis, z, que és molt grooooos!! Potser hauràs de baixar en bicicleta :)

Puji, segur que no vindràs: com que seràs a les Antípodes, que tu sí que en saps!! :-)
Tan de bò aconseguim posar en marxa alguna iniciativa d'aquest tipus (concentració o mani). I vosaltres... que disfruteu l'èxode!!

Haha!, Dani, no em donis idees: ahir quan veia la ministra de Foment (?) per la tele em va venir al cap la Joanna d'Arc; no sé perquè! :)