dimarts, 17 de juliol de 2007

Reunionitis

ENGLISH Version below
Reunionitis = virus que provoca una malaltia, potencialment contagiosa, que pot afectar per igual dones i homes. Normalment el virus ataca un cop superada una primera fase, la reunionae classiquorum (col·loquialment anomenada "reunió", una trobada de col·legues per posar en comú uns fets o idees). Si no se sap mantenir el virus a ratlla, pot atacar algun o tots els membres del grup i fer les "reunions" insuportables.
Com saber si el virus de la reunionitis ha afectat algun dels reunits? Es donen els següents símptomes:
1. Repetició d'una mateixa dada o idea, un cop i un altre cop, ara amb unes paraules, ara amb unes altres, fins a l'avorriment (tipus "La difusió és important" ... "Cal difondre bé" ... "És bàsic fer arribar tota la informació", entre d'altres opcions possibles).
2. Establiment de converses "privades" entre dos o més membres assistents. La resta de reunits queda fora de joc mentre esbufeguen i, alternativament, piquen a terra amb la punta del peu.
3. Els membres infectats mostren un aspecte relaxat, fins i tot es podria considerar anormalment alegre, quan enllacen una reunió amb una altra, i una altra, i una altra...
De moment estic lliure d'infecció, això segur, perquè a partir dels 30 minuts (aprox.) de reunió, el cor comença a bategar-me una mica més de pressa del normal, la punta del peu comença a disparar-se'm cap amunt (rollo Terribas) i esbufego de manera constant, cada 3 o quatre minuts. Penicilin-antireunionitis, protegeix-me!
The "meeting" virus
I wonder whether you've ever been attacked by a powerful virus, that which provokes in some people a strange pleasure in attending meetings. Infected souls do their best for meetings to last as long as possible, and the symptoms can be easily detected:
1. Repetition of the same fact or idea, over and over again, only by changing words ("Spreading is important...", "People should know about this event...", "Have you thought about a general spreading of the event?", amongst others).

2. Establishing of private conversations between two or more members of the meeting, by which the rest of participants stare at each other while thinking "What the hell am I doing here??".
3. Infected beings look unnaturally relaxed, even happy, when linking one meeting to the next one, and the next, and the next...
I'm positive about not having been infected yet, for my heart starts beating faster after approx. 30 minutes of meeting. Also my right foot points up and slightly hits the ground from time to time. Yes, definitely, I'm fine so far!

9 comentaris:

Edu ha dit...

doncs mira casualitats, acabo de sortir d'una reunió que ha començat a les 14 h i mira la hora que és ... les 16:33 .. nchts ... realment infumable !!

Puji ha dit...

Aquests que repeteixen la mateixa idea foten una ràbiaaaaa... Sobretot quan el que diuen ja s'ha decidit fa estona o fins i tot fa dies.

Francesca ha dit...

Jo tinc una teoria: hi ha caps que es reuneixen per no haver-se de divorciar, perquè sembla que els hi faci por tornar a casa... sempre organitzen les reunions a darrera hora i mai tenen ganes 'd'anar per feina'...no sé, no sé,...

en Ferran ha dit...

edu, estic convençut que 2.30h de reunió són inoperatives. És impossible que un cervell standard pugui assimilar tota la info! (la reunió setmanal d'equip al meu departament dura aprox. un parell d'hores de les quals, a mi, me'n sobren 1.30h! :)
puji, oi que sí? És terrible! I de fet, és possible que això enllaci amb el comentari de la Francesca: comparteixo la teva teoria! No puc evitar pensar que als qui fan això potser sigui perque no són feliços i s'amaguen a la feina!

Mikel ha dit...

jo soc defensor de les reunions productives.
Sempre hi poso un limit de temps i a la majoria d´ellas no deixo que s´allarguin mes de 10 minuts.
Aixi la gent s´acostuma a poretar les ideas ordenadas i no dona voltes sobre els temes.

Oscar ha dit...

Ferran, t'acabo de descobrir a través del blog de l'Edu. He estat llegint alguns posts i m'encanten (tant que t'he afegit a la meva llista de links).

Sobre les reunions, el meu record està en 13 hores de reunió (en francès i parant 10 minuts per menjar un entrepà a la mateixa sala). Vam començar a les 8am i acabàvem a les 9pm. Brutal!

en Ferran ha dit...

mikel, ets el meu ídol. i si et contracto perquè facis una xerrada sobre "Com optimitzar les reunions"?? :-)
merci pel comentari, oscar! 13 hores de reunió?!? Mmmm... em temo que aquesta dada no puc ni tan sols processar-la! :-)

nur ha dit...

Exacte: si es fixa un ordre del dia, un temps màxim de durada i els assistents van al gra, les reunions són fins i tot profitoses.

De les altres jo en dic "reunions de pastors" (per dil·lucidar sobre el sexe de les cabres) :P

en Ferran ha dit...

nur, no puc estar més d'acord amb el teu primer paràgraf. Tan de bò tothom pensés el mateix, al menys a la meva feina! :-)