diumenge, 3 de juny de 2007

Robatori legal

ENGLISH Version below

Ahir vaig anar a prendre un algo amb dues de les meves cosines. Vem demanar-nos tres orxates, que és una manera com una altra d'innaugurar la temporada estiuenca. Sabeu quant ens van cobrar per les 3 begudes? ... 10,44€!! Pels qui encara funcioneu amb pessetes, això són 1.737 peles!! Per si us ha passat pel cap, us asseguro que dins les orxates no hi havien dissolt cap tipus d'al·lucinògen. Si us dic el lloc on les vem demanar, segur que algún/a imprudent deixarà anar allò de: "Ah, home, és que clar, en aquest lloc ja se sap", sense pensar que ni en el local més cool de la 5a Av. de Nova York o en el café més chic dels parisencs Champs Elysees no gosarien cobrar això per tres begudetes de merda! Cada cop que surt un putu savi assegurant que els preus no s'han apujat amb l'euro m'agafen ganes d'escanyar-lo. I cada cop que un impresentable (normalment polític municipal) diu tot cofoï que Barcelona és una ciutat admirada arreu i que per això hi vénen tants turistes... també m'agafen ganes d'escanyar-lo. Quina presa de pèl, tot plegat!

Legal robbery
This is a real story which took place yesterday in downtown Barcelona. I went to a bar with two of my cousins. We three ordered a drink called orxata. When we were about to leave, we were stolen, but it was not a burglar... but the waiter! He charged us 10.44€ (which equals 7GBP, 14US$) for the three non-alcoholic beverages. Can you believe??? Every time a f*ucking "wise guy" states that the Euro did not bring prizes up, I feel like killing him. And every time a local politician says, with a huge smile in his face, that Barcelona has become an admired city all around the world... I also feel like killing him. Somebody's definitely pulling our legs!

10 comentaris:

Nadia ha dit...

És que l'orxata és beguda de rics.... tothom ho sap, Ferran :P

kanuddao's ha dit...

És el meravellós món de l'euro... on el que valia 100 peles passa a valer-ne 166 i el que en valia 500 ara costa 5 euros (colla de mamons xupòpters!). No va a haber redondeo... Cop de mall!!!!!

PD: per cert, bua, tu si que actualitzes religiosament, eh? portava uns dies superatabalat i sense temps i veig que per aquí se m'ha girat feina per anar-me posant al dia... El de les eleccions als Països Catalans té molt bona pinta!

en Ferran ha dit...

Chère Madamme Glamour: més que de rics, a aquest pas haurem de dir que és una beguda de "primos", em temo. Però què bona és, coi!!

Tant i tant d'acord amb el cop de mall al putu redondeo, Kanu, casumdena! Ei, no ho deixis tants dies, home, que els teus posts valen molt la pena!

Cris ha dit...

I tant que és un timo... però la comparació amb els Champs Elysées i la 5a Av de NY trobo que no és certa... Pocs cafès has pres a París!! Dels 3 euros no baixen...

en Ferran ha dit...

D'acord, Cris, però proporcionalment la diferència de preu no s'agafa per enlloc.

El cafè, ja sigui de la modalitat aràbica o robusta, es produeix a partir de plantacions situades a l'Amèrica del Sud, Àfrica central i una part del sudest asiàtic. La seva producció resulta costosa, perquè requereix temps i un procés laboriós.

Per contra, l'orxata de xufes que prenem a casa nostra procedeix de terres valencianes (d'Alboraia, principalment), barrejats amb aigua i sucre. La producció de la beguda (netejar el tubercle, triturar-lo, deixar-lo reporsar i prensar-lo) requereix un cost molt menor, en temps i en diners.

Per tot plegat, l'orxata a Barcelona que mencionava en el meu post és infinítament més cara que un cafè parisenc, per més que costi 3 euros.

Cris ha dit...

Qui diu cafè diu el què sigui! París és car! És un fet!! El cafè és el més barat que pots pendre a París com a beguda!

Però ok, accepto la super explicació...

en Ferran ha dit...

Estic d'acord amb tu: París és car. Però llavors podriem obrir un altre front i comparar els sous. Un cafè per un parisenc, segur, resulta menys car que una orxata-robatori per un català. Però mira, deixe'm-ho i quan ens veiem et convido a una orxata, tot i que a un altre lloc ;-)

Cristina ha dit...

Digue'ns on te la vas prendre, please! a l'orxateria del meu carrer no sé si és més barat però està bonissima, jo també me deixo convidar... o paguem a la catalana com diuen per les espanyes...

en Ferran ha dit...

D'acord, t'ho diré tot fent una orxata on the rocks... a la Sirvent? ;-)

Cristina ha dit...

Si, es diu Sirvent però no és la del carre Parlament que és la que te la fama, però l'orxata, per mi, encara és més bona...