diumenge, 10 de juny de 2007

I'm from Barcelona

ENGLISH Version below
Efectivament, sóc de Barcelona, per si algú no ho sabia. Però titulo el post "
I'm from Barcelona" perque aquest és el nom de guerra d'un grup suec, format per prop de 30 persones, que va aparèixer a l'escena musical ara fa dos anys (tot i que alguns no hem sabut de la seva existència fins ara; digueu-me lent, en qüestions musicals!).
El més curiós és d'on surt el nom: recordareu la sèrie que TV3 va començar a emetre cap a finals dels vuitanta, Hotel Fawlty. El cambrer, un "mexicà" inepte que posava constantment dels nervis en Basil, l'amo, en la versió original anglesa de mexicà no en tenia res; era de... Barcelona! Sí, què hi farem, així ens veien els anglesos, si més no a finals dels setanta, quan es va gravar la sèrie. El cas és que cada cop que en Manuel en feia alguna de grossa, en la VO deia: "I'm from Barcelona", justificant d'aquesta manera que fos tan maldestre. "Fawlty Towers" va trionfar a mig món, Suècia inclosa, i d'aquí van treure el nom els nostres amics.
PS: Per cert, vist el vídeo... ¿no trobeu que recorden els de "Amo a Laura"? Glups!

I'm from Barcelona

Yes, that's where I come from as some of you know. But "I'm from Barcelona" is also the name of a Swedish group, which first album was realeased last year. To be honest, I hadn't heard from them until now...
The story about the name is a funny one. You might recall a show named "Fawlty Towers", starred by John Cleese, which was a hit back in the 80s. If you remember, one of the carachters was a waiter from Barcelona, a chaotic guy which constantly brought boss Basil into nervous breakdowns. Every time Manuel did something wrong he would say "I'm from Barcelona", as justifying his stupidity (oh, well, being born in Barcelona ain't my fault, is it? :-)
Well, in any case, this is where these Swedish guys took the name for their group from.


8 comentaris:

nur ha dit...

Osti, a més l'estètica és tope anys 70, sobretot les ulleres de la majoria de les noies, que recorden les "assafates" del Un, dos, tres.

Espero que, efectivament, avui dia no ens vegin així. Tot i que cada cop I feel less from Barcelona and more from El Masnou, Maresme, I'm from Barcelona too.

De tota manera, què coi, la veritat és que la cançoneta, tot i que hortereta, dóna bon rotllet, no?

I ja deixo d'escriure al teu bloc: que sembla que l'hagi envaït, jo!

en Ferran ha dit...

Sí!, sí que dóna bon rollet, la cançó, però he tornat a veure el vídeo i, coi!, altre cop m'ha fet pensar en aquell infumable "Amo a Laaaauuraaa" (que ja sé que només era un anunci, però feia molt de yuyu!!).
I per cert, nur, les invasions tipus comentaris_de_la_nur són benvingudes, així que quan vulguis :)

Cristina ha dit...

Doncs a mi m'agraden. Es van fer famosos l'any passat (efectivament vas una mica lentet) quan el Primavera Sound va escollir aquesta cançó pel seu anunci i els van convidar al festival. Busqueu un altre video que surten uns segells és molt divertit també.

zirus ha dit...

ups, una micona freakis, no?

en Ferran ha dit...

Branermeier, Branermeier (àlies Cristina), m'estàs dient lentet, potser? A mi?? No gosaràs dir-m'ho quan enfilem l'AP-7 en direcció Torino, això!

Sí, Zirus, a mi també m'ho semblen. Que la cançó dóna bon rollet? Sí, d'acord... però freaks ho són un rato! :)

Mikel ha dit...

Tinc un amic que va estar una temporada a Londres per apendre angles i va treballar a un hotel i es diu Manel i es de BCN amb lo que el catxondeo va estar assegurat per tots els seus companys a l´Hotel per aixo ja coneixia aquesta anecdota de la serie.
PEr cert , mola molt aixo dels post bilingues per poder practicar l´Angles ;-)

en Ferran ha dit...

És denigrant, mikel, que el "Manuel" fos barceloní; amb lo fashion de la muerte que és la nostra ciutat! (ehem) Pobre, el teu col·lega!
Ei!, thanks for your comment on the English version of my posts ;-)

Mikel ha dit...

La veritat es que el pobre Manel va tenir una bona temporada un trauma mentre era a Londres jejeje...