dimarts, 1 de maig de 2007

Quina mandra!

Sorry, no English Version available for this post!


Llueix a la porta d'un bar, diuen, de la ciutat de Burgos. Es tracta, ja ho veieu, de cridar "Viva Espanya" els dijous a partir de les vuit del vespre i, com a premi, reps una ració de pernil. M'agafen ganes d'anar-hi i cridar la consigna, perque m'encanta el pernil!

Espanya és un país diferent, salta a la vista dia sí, dia també. Ja ho deien, amb aquell "Spain is different" dels 60. I tant que ho és! I, de fet, cada dia em sembla més "different" de la resta d'Europa, amb la curiositat que cada dia els freaks semblen més orgullosos de ser-ho. És una forma de reivindicar-se com una altra, suposo. En qualsevol cas, l'únic intent de canviar aquesta Espanya enquilosada, la propiciada per l'expresident Maragall i, crèiem alguns, pel bluf ZP, ha fracassat estrepitosament. ZP va acabar fotent fora Maragall perque, senzillament, ni ell ni cap dels seus es creu allò de l'"Espanya federal".

I no s'ho creuen perque Espanya serà "cañí" o no serà. No hi ha més. Si Espanya fos federal (és a dir, moderna i no tant "different") ja no seria Espanya. O si més no, no seria l'Espanya que volen els carques que la dirigeixen des de fa segles. Espanya és així i punt. Per tant, amics i amigues que us crèieu allò de l'Espanya federal i descentralitzada, sisplau feu el favor de pensar en la patada que el PSOE ha fotut a Maragall (que no és més que una patada al federalisme) i sigueu conseqüents.