dimecres, 25 d’abril de 2007

La Presidència de la República... des de l'Estat Espanyol

ENGLISH Version below

La primera volta de les presidencials franceses de diumenge passat va donar, com a resultat, un Sarkozy (dreta) guanyador i una Ségolène (esquerra) en segona posició. Així doncs, tots dos van passar a la segona volta del 6 de maig i un d'ells serà el pròxim president de la república veïna.
Les eleccions també es van disputar a l'Estat Espanyol, naturalment per als ciutadans gals residents aquí. Els resultats van donar una curiositat... o no tant! Al Liceu Francès de Barcelona, on hi podien votar uns 14.000 francesos, Royal va ser la guanyadora dels comicis. Al Consulat de França a Madrid, en canvi, on poden votar els francesos residents a la capital de l'Estat i també al País Valencià, qui va guanyar va ser Sarkozy.
Deixo la dada.

The Presidency of the Republic... from the Spanish State

In the first round of the elections in France, last Sunday, Nicolas Sarkozy (right-wing) won along with Ségolène Royal (Socialist). The rest of the candidates were left out of the game and only they two will be elegible on May 6, when the second round takes place.
The elections also took place in the Spanish State, of course only for French citizens living here. In Barcelona, at the French Lycée, the most voted candidate was lefty Royal. Meantime, in Madrid, where the French living in the capital and also in the Valencian counties can vote, the most voted candidate was right-wing Nicolas Sarkozy.

4 comentaris:

Cristina ha dit...

A les eleccions italianes tot i que ambdós llocs (BCN i Madrid) va guanyar la coalició de L'ulivo, a BCN la proporció de vots va ser més gran. Jo també deixo la dada.

en Ferran ha dit...

Seria interessant veure si aquesta tendència esquerrana a Catalunya, dretana a la Meseta es repeteix en alters casos o si és només flor d'estiu.

mitic toni esteban ha dit...

¿Tens les dades a Catalunya dels candidats de l'esquerra radical?
(LCR, PCF, Bové...)

Gràcies per la dada :)

en Ferran ha dit...

Mític company Esteban! No, em sap greu però no tinc aquestes dades. De tota manera, segur que amb un cop de telèfon o mail al Consulat francès a BCN t'ho diran.
Aprofitaré l'avinentesa per fer un tomb pel teu bloc.
Salut!