dilluns, 5 de març de 2007

Bagdad

Baghdad (ENGLISH Version below)

Al CCCB, aquest dimarts a les 19.30h., tres coneixedors del terreny parlen sobre la situació actual de Bagdad i el futur que espera a la ciutat i al país, quatre anys després de la invasió. Destaco especialment un dels ponents, Patrick Cockburn. Corresponsal de The Independent a l'Orient Mitjà, Cockburn ha passat llargues temporades a Bagdad en els últims anys. Us n'adjunto el programa, a sota.

ENGLISH Version


Tomorrow @ 7.30PM three experts on the current situation in Baghdad and Iraq as a whole will speak at the CCCB about the present situation in the city as well as what the future can bring, four years after the invasion. I especially highlight the participation of Patrick Cockburn, correspondent of The Independent, who has spent the last years in the area. See the program, below (only available in Catalan).

Picture: (c) Caecilia Pieri. Bagdad, 24-02-2006


Bagdad, ciutat en agonia

Bagdad, històricament centre artístic i arquitectònic del món àrab, i des del 1920 capital de l’Iraq, ha estat víctima de la guerra, la insurrecció i el conflicte confessional al llarg de les últimes tres dècades. Després d’una guerra de vuit anys amb l’Iran (1980-1988) i dels bombardejos dels Estats Units (1991-2003), la invasió nord-americana del març del 2003 ha convertit la ciutat en seu d’un conflicte cada cop més greu, que combina la insurrecció contra els Estats Units i els seus aliats amb una intensa guerra civil entre musulmans sunnites i xiïtes.
En el marc de la sèrie de debats sobre les ciutats de l’Orient Mitjà, el CCCB ha convocat tres destacats experts en l’Iraq que explicaran les claus del conflicte actual i analitzaran l’impacte de tants anys de violència i destrucció a la ciutat de Bagdad.

Presentació: Fred Halliday (Professor de Relacions Internacionals a la London School of Economics i professor visitant a l’IBEI, Barcelona)

Ponents: Faleh A. Jabar (Sociòleg, director de l’Institut d’Estudis Iraquians i investigador a la Universitat d’Exeter), Yahia K. Said (Investigador al Centre for the Study of Global Governance, London School of Economics), Patrick Cockburn (Corresponsal a l’Iraq de The Independent, autor de The Occupation. War and Resistance in Iraq (Verso, 2006)

Organitza: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Amb el suport de: Dept. de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya
Col·labora: El País

El CCCB es reserva el dret a modificar la programació per causes alienes a l’organització