dissabte, 17 de febrer de 2007

TV3: de mal en pitjor

Sorry, this is too local... Post available only in Catalan

TV3 ha inclòs en el sumari del TN d'ahir al vespre, d'aquest migdia i, un altre cop, d'aquest vespre la notícia de la jornada de reflexió a Andalusia. Compte!, no parlo del dia del referèndum, parlo de la jornada de reflexió. És diferent. Me n'adono d'aquest fet i em refermo: els informatius de TV3 fa temps que han perdut el nord... i l'audiència. Ara diuen que canviaran horari (el TN Vespre començarà a les 21h.) i presentadors per mirar de recuperar-la. Em sap greu dir-ho, però...

TV3, SOU LAMENTABLES!, no arreglareu res canviant l'horari, el que cal és una restructuració a fons. Vejam:

1. Tornant a la ditxosa jornada de reflexió a Andalusia, que no veieu que aquesta NO és una notícia per anar al sumari?? Sou la TV de Catalunya, trossos d'ase, no una televisió estatal ni andalusa. Que no ho enteneu? Clar que n'heu d'informar, però cada cosa al seu lloc!


2. Feu fer un curset a molts dels ENG de la casa. De debò, és important perquè molts d'ells sembla que treballin pel "En directe", no per un informatiu seriós!

3. Repenseu el 3/24 perquè us heu posat la competència a casa! A veure, quina necessitat hi ha de veure un TN si el 3/24 t'està donant exactament les mateixes notícies, els mateixos talls de veu, les mateixes imatges i el pots veure en qualsevol moment del dia i de la nit? El 3/24 ha d'oferir altres informacions: parleu d'Amèrica, de l'Àsia... parleu a fons de la Unió Europea!, expliqueu què passa en àmbits que no són tan propis d'un Telenotícies. I en els TN, en canvi, feu entrevistes curtes amb els protagonistes o amb els experts, entrevistes curtes i directes a l'assumpte d'interès; aprofondiu... diferencieu els TN del 3/24, coi!!

Creieu-me, xatos, no vulgueu fer de televisió estatal espanyola perquè... no ho sou. La vostra audiència potencial NO és l'espectador que se sent espanyol i parla castellà a casa seu, perquè aquest directament se'n va a A3, Tele5 o TVE o qualsevol estatal. La vostra audiència vol estar informada del que passa a Espanya, però NO menjar Espanya en primer lloc. El vostre àmbit és Catalunya, i qui vol Espanya en primer lloc se'n va a un canal espanyol, coi! De debò que no ho veieu, això?

I encara una altra cosa: o
n és la imaginació i la il·lusió que hi havia en els primers anys de TV3? Com es que encara dobleu els talls de veu que no són en català o castellà? Subtituleu, home, subtituleu!! Que no som europeus i volem un país quatrilingüe? Doncs comenceu per coses tan òbvies com NO doblar els talls de veu (ni les pel·lícules!). I, per cert, reis, com és que encara seguiu amb aquest costum tan ranci, tan de la transició de no posar mai el nom dels membres de la família reial espanyola? Que no ho veieu, que això és patètic? Són reis i prínceps, no déus!!

Poseu-vos les piles, nens, perquè fins i tot els fidelíssims com jo us estem deixant de veure. Clar que, ara que hi penso... ¿no serà que a algú no li interessa que els informatius o la cadena de televisió més vista a Catalunya sigui l' "autonòmica", perquè això fa "diferent" de la resta de l'estat, oi? Ser tan malpensat cansa, però de vegades...