dissabte, 4 de novembre de 2006

Ressaca post-electoral

Ja ficats de ple en converses a dues i tres bandes (o potser fins i tot cinc!; recordeu sinó el pacte CiU-PSC-ERC-PP-ICV que comentaven al Polònia dies enrere; l'anomenada conversocialesquerrapopulardecatalunyaverda! :-), segur que haurem d'esperar força dies per saber què passa finalment, qui governa i amb el suport de quin(s) partit(s). Però tan de bò m'equivoqui i no haguem d'esperar gaire a conèixer el resultat de les converses, perquè tot aquest temps dóna al país una sensació de desgovern que fa patir als de dins i riure als de fora.

A hores d'ara, i descartada des d'ahir la sociovergència per un dels 2 "protagonistes", només queden dues opcions de les quals em quedo amb el pacte CiU+ERC. Per aquests motius:

1. No aconsegueixo veure en Montilla com a president. No, no me'n surto.
2. A Alemanya el pacte CDU-SPD (centredreta-centreesquerre) està aconseguint fer funcionar el país, segons llegeixo i m'expliquen. Perquè no provar-ho aquí? (en el benentès que l'equivalent a l'SPD seria ERC, clar, i no el PSC :-)
3. En Saura... no sé... segur que té bones intencions però és que em sembla una mica demamog en alguns assumptes importantíssims: la seva idea de com gestionar els fluxos migratoris em fa pànic (com pot seguir, a aquestes alçades, amb el "papers per tothom"?!?).

D'altra banda, la idea que ni CiU ni ERC estan tan lligats a Madrid com els altres també m'agrada (dic "tan" perquè evidentment, de lligats, tot i que menys que la resta, n'estan!).
I el cert és que, des d'un punt de vista partidista, si la cosa funcionés el negoci els podria interessar a tots 2. Perquè? Doncs perque en el supòsit que el balanç de la legislatura fos positiu cadascun dels 2 partits quedaria com a "bò per governar" per a la seva clientela potencial, a dreta (CiU) i esquerra (ERC).

En qualsevol cas que no triguin a posar-se d'acord i començar la feina, que queden molts barracons per substituir per edificis dignes, moltes llistes d'espera mèdica per eliminar, un munt de llocs de treball per millorar (en sous, horaris i condicions vàries), etc, etc, etc...