dissabte, 18 de novembre de 2006

La dreta i el "suport audiovisual" ...

ENGLISH Version below

Ho ha tornat a fer, la dreta ho ha tornat a fer! Primer va ser CiU amb un DVD estúpid que regalava als lectors de diaris. Un DVD que a la fi li va suposat, en la meva opinió, fotre's una castanya tan grossa que encara no se'n saben avenir. Una manera rastrera de recordar els pèssims moments d'un govern... com si de pèssims moments no en tinguessin tots els governs! Molt bé, CiU, ves fent aquesta trista oposició i ves posant el teu granet de sorra perquè els ciutadans sentin, cada cop més, que la política no va amb ells.

Després d'aquells fets ara és el PP, el partit de dretes més lamentable de tot el continent, qui ha produït el seu propi documental. Es tracta d'un vídeo, suma de vídeos, que denuncia l'estat d'inseguretat absoluta que es viu en l'Espanya socialista. A mi, ja ho sabeu, me la pentinen Espanya i el PSOE (ei, de bon rollo, eh? :-) però el cert és que l'estat on visc jo no em sembla, per ara i amb tots els respectes, ni la franja de Gaza ni un barri de Bagdad. Veient trossos del vídeo sembla que aquí hagis de sortir de casa amb un kalashnikov i un antibales! Però el més gros, el que fa que la cosa agafi tints tragicòmics, és que els peperos han hagut de reconèixer que un parell de les imatges que hi apareixen... són de l'època de l'Aznar! Us ho podeu creure?!? Doncs és així.

El PP va explicar, en mostrar el documental per primer cop, que el gran Ignacio Astarloa n'era el responsable, del panflet. Ara, després de la pífia de les imatges aznarianes "colades" com si fossin, també, culpa de l'actual govern, asseguren que la responsabilitat és de l'empresa que s'ha fet càrrec de la producció del vídeo.

Tot plegat em fa pensar que la dreta, quan no mana, té problemes per assumir la seva condició de partit d'oposició. I això, de debò, faria por si no fos perquè no sembla possible un nou "alzamiento" en el marc de la Unió Europea. Però si puguessin, algú creu que no ho farien?

La part positiva, per dir-ho d'alguna manera, és que es demostra que la gent, a diferència del què aquests partits es pensen, no és estúpida i reacciona. CiU ha fet un trist paper quan ho tenia de conya per fer una pujada espectacular. Què va aconseguir gràcies al DVD? Perdre 100.000 vots respecte al 2003! El PP seguirà aquesta estela d'èxits, n'estic segur, ni que sigui perquè aconseguiran mobilitzar tota l'esquerra a les eleccions. Ja s'ho faran!

ENGLISH Version

A few weeks ago CiU, the right-wing Catalan party, already did it: they released a DVD containing images of most of the stupid actions the ruling coalition had done during the three years they were in the government. That DVD proved to be a huge mistake which led to a desastrous result for themselves. Now it is the Partido Popular, the right-wing Spanish party, also in the opposition, who follows the idea: they have just released a documentary showing riots in the streets of different cities all over the country. The main problem? Two of these images show a couple of strong fights between demonstrators and the police which took place... while Aznar (PP) was in office!

Can you believe it? They want to "prove" that the current president is a disaster... and they use pictures from their own badly-solved problems!

Honestly, I fear of the main right-wing Spanish party. Naturally, in the frame of the European Union it seems impossible that something like a coup d'etat takes places. And fortunatelly Spain is in the EU.

1 comentari:

Zirus ha dit...

Hola,

És el que passa quan s'externalitzen les coses!;-))))

Segur que constituït el nou govern de la Gene, i també abans de nadal, ens tornen a bombardejar amb atacs de tota mena.

Haurem de fer una sentada per plantar-hi cara!