diumenge, 29 d’octubre de 2006

Llums de dia: seguretat viària!

ENGLISH Version below

Acabo de llegir a la premsa que s'està estudiant la possible obligatorietat de portar els llums del cotxe encesos sempre, de dia i de nit, a ciutat i carretera.

Ja fa anys, conduïnt per alguns països d'Europa, vaig comprovar sorprès com els vehicles els hi duien. D'entrada vaig pensar que no tenia gaire sentit utilitzar els fars a plena llum del dia. Però en poc temps vaig comprovar que, en fer-ho, la seguretat en carretera millorava considerablement ja que això feia que veiessis millor els altres cotxes. És gairebé imperceptible, però jo he comprovat com la vista detecta abans un cotxe amb els fars encesos -tot i ser de dia- que no pas un que no els hi dugui.

Totalment a favor de la mesura, doncs. A més, si la mesura passa a ser obligatòria jo deixaré de ser un rara avis, ja que fa temps que els porto sempre encesos.

ENGLISH Version

I just read in the papers that the Transit Authority is thinking about making it obligatory for all vehicles to have, always and on all kind of road, the lights on.

Many years ago, I found out that all vehicles in other European countries always had their lights on while being driven. At first, I found it unnecessary for the daylight seemed to be enough to drive. But not long time after I realized that this was a good way to make driving safer. You might hardly realize, but I noticed that I could see better and earlier the vehicles with their lights on. Even on daylight.

I am therefore totally for this possible rule. And besides, supposing it turns into a law, I will finally stop being a weird guy in this country: I am one of the few drivers who has the car lights on at any time of the day.

1 comentari:

Zirus ha dit...

Hola, jo fa un any vaig estar a itàlia i, efectivament, em va sorprendre com tothom s'havia "despistat" amb els llums encesos. Poc després vaig descobrir la raó... i trobo que sí, que també m'agrada aquesta idea... Ara, l'estadística sobre millora de la seguretat no la controlo... felicitats F per la iniciativa bloquera...