dimarts, 3 d’octubre de 2006

Com pot ser?

Ahir hi va haver un altre tiroteig en una escola dels EUA. Cada cop que llegeixo o veig a la tele una notícia com aquesta no puc evitar recordar-me de la mare d'en Charlton Heston, que va parir un paio capaç de defensar el lliure comerç d'armament en el seu país des de la daurada tribuna que Hollywood el va ajudar a aconseguir. Comor?!? Doncs sí, amics, als Estats Units qualsevol tarat -i no tarat- pot comprar una pistola amb la facilitat amb què en aquesta banda de món ens enduem unes quantes salsitxes del súper.

Clar que no cal anar a la part megarica del planeta. Al Brasil (on el 10% més pobre de la població obté el 0,7% de l'ingrés nacional i el 10% més ric n'obté... el 47%! Aquí deixo la dada), s'hi va fer un referèndum l'octubre de 2005. Va ser el primer referèndum a la història del país. La pregunta era: “Você acha que a venda de armas e munições deve ser proibida no Brasil?” ("Pensa que cal prohibir al Brasil la venda d'armes i municions?). Us imagineu quin va ser-ne el resultat, oi? Majoria de NOs! Els mafiosos són poderosos, tenen mitjans i van saber vendre la idea que si guanyava el Sí es retallava la llibertat de la gent a defensar-se.

Ja veieu, del nord al sud, de l'opulència a la manca del més bàsic... i les mateixes misèries!

1 comentari:

Cris ha dit...

uiiiiiiiii, que no has fet més posts des de dimarts?!... malo, malo eh! si els primers dies no agafes el ritmillo, val vamos, Fernando! ;)

I love soooooooo much!